Speelman en Speelman

Daan en Joost Speelman, twee broers. Theatermakers! Zij studeerden aan de Theaterkade in Amsterdam.

Door optredens op onder andere het Terschellinger Oerol, RTL4, Stenders Vroeg hebben de broers zowel regionale als landelijke bekendheid. In 2002 werd de eerste single bij BMG gereleased “Zo’n Zomerhit”.

Na een mooie tweede plaats op het Amsterdams Kleinkunst Festival tijdens het Concours om de Wim Sonneveldprijs van 2005 wordt er hard gewerkt om de voorstelling “Niet over één spoor” avondvullend te maken. De eerste try-outs gaan van start in november 2005.

Als broers zijnde, doe je nou eenmaal veel samen, maar ‘alles’ was wel een beetje too much. Alsof je met z’n twee een leven leidt. Dat hebben we inmiddels weten te stagneren. We wonen nu apart van elkaar met allebei onze eigen vriendin.

We blijven natuurlijk wel samen theater maken. We hebben een eigen studio in Haarlem waar we onze creativiteit de vrije loop kunnen laten gaan. Daar hebben we in eerste instantie herinneringen opgehaald uit de periode Amsterdam Noord. En we moeten eerlijk zeggen dat de voorstelling heel dicht in de buurt komt van de realiteit.

Discografie:
2008: Oog van de Orkaan (cd)
2010: Wakker in de stad (cd)

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.