De Gemeentereiniging

Bron: www.janwillemsen.nl

De Gemeentereiniging is een cabaretgroep die vooral buiten de gevestigde kaders van schouwburgen en theaters werkt. Naast hun reguliere theaterprogramma “Lang zullen wij leven”, maakt het gezelschap cabaret op maat voor overheden, instellingen en bedrijven. Een drietal dat gewend is op elke locatie op te treden, zichzelf begeleidend met accordeonmuziek.

De winnaars van het Leids Cabaretfestival 1992 bedienen zich van verschillende spelvormen, waarbij de interactie met de toeschouwer centraal staat. Zonder dat dit bedreigend of vervelend wordt. De humor staat centraal. U vindt de heren bijvoorbeeld net zo makkelijk buiten bij de ingang van een schouwburg of congrescentrum om het publiek ludiek op te vangen, als later op de dag tijdens de borrel of receptie om de mensen met een cabareteske loopact te vermaken. Natuurlijk spelen zij ook sketches op het podium, of een avondvullende voorstelling. Het oeuvre van de Gemeentereiniging is uitgebreid en inhoudelijk heel uiteenlopend. Onderwerpen als onderwijs, zorg, sociale wetgeving, klantgerichtheid en integratie, zijn in de loop der jaren, door de heren komisch becommentarieerd. En omdat ze meestal werken vanuit de vraag van een klant, houden ze spelenderwijs hun repertoire actueel.

Enkele zeer bekende acts zijn:
– De burgemeester en zijn vrouw, met de bode
– Koos en Kees, hier nog met Karel
– Sumo-worstelaars
– Ontwikkelingshulp: de indianenact
– De schilders voor het echte vakwerk

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.