Van der Laan & Woe

Van der Laan & Woe (voorheen Geen Familie) bestaat uit Niels van der Laan en Jeroen Woe. Zij ontmoetten elkaar op de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie.

Na enkele korte duo-projecten op de academie studeerden zij af met de voorstelling “Geen Familie”, dat later de naam van hun duo werd. Met hun afstudeervoorstelling wonnen ze in 2004 op het Theater aan Zee-festival in Oostende de Toneelprijs voor de meest veelbelovende jonge makers.

Het jaar daarna won het duo de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival. Vanaf 2006 zijn ze op tournee door het land. Na hun eerste voorstelling “Ctrl+Alt+Del” (tournee 2006-2008) volgde “Help Ons” (tournee 2008-2010), beide geregisseerd door Ira Judkovskaja. Met het derde programma “Superlatief” begon de samenwerking met regisseur Erik van Muiswinkel. Dit programma werd in 2011 bekroond met de Neerlands Hoop, prijs voor de meestbelovende cabaretact.

Niels en Jeroen zijn momenteel wekelijks te zien in De Kwis, een satirische nieuwsquiz op de zaterdagavond met Rob Urgert, Joep van Deudekom en Paul de Leeuw. Ook zijn ze 2/5 deel van de cabareteske close- harmony-boyband Stanley en de Menzo’s waarmee ze in 2010 en 2011 een kerstvoorstelling maakten.
In 2010 schreven en speelden ze mee met “Gedoog Hoop en Liefde”, de oudejaarsconference met verder Erik van Muiswinkel, Mike & Thomas, Sanne Wallis de Vries en Ronald Goedemondt. Ook op oudjaarsavond 2012 verzorgden zij met een ploeg cabaretiers de “Oudejaarsconference: Het Eerlijke Verhaal”. Ze maakten 8 jaar lang deel uit van het radiocabaret van “Spijkers met Koppen”.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.