Dames voor na vieren

Dames Voor Na Vieren bestaat uit Hanneke Drenth (Velsen, 1980) en Anne van Rijn (Rotterdam, 1977).
Hanneke en Anne ontmoetten elkaar op de Koningstheaterakademie in Den Bosch. Een kleinkunstopleiding waar zij elkaar vonden. Daar begonnen ze met liedjes schrijven en scènes maken. De eerste scène was geboren op Koninginnedag op werkweek in Schiermonnikoog. Die haalde de eerste cabaretvoorstelling “Tja Tja Tja” waar ze twee seizoenen mee tourden.

Vanaf toen zijn zij non stop (min een sabatticle jaartje) op het toneel verschenen.

Sinds september 2003 presenteren zij zich als theaterduo door deel te nemen aan enkele cabaretfestivals, zoals Holland Casino Podiumprijs, waar ze in januari 2004 de juryprijs wonnen. In maart 2004 won het duo de publiekprijs en de juryprijs van het Amsterdams Kleinkunstfestival.

In 2006-2007 werden zij voor “Hijgende Hakken” genomineerd voor de VSCD Neerlands Hoop.

In 2011 stond Anne van Rijn voor het eerst alleen op de planken met haar solovoorstelling “Conny Who?!” Een eigenzinnige, muzikale voorstelling naar het leven en werk van mevrouw Conny Stuart.

Zij speelden samen de hoofdrol in de familievoorstelling “De Diepvriesdames”.

Hanneke Drenth is nagenoeg iedere zaterdag de zangeres van het Spijkerlied bij het VARA radio 2 programma ‘Spijkers met Koppen’.

In 2011 werden de Dames opnieuw genomineerd voor VSCD Neerlands Hoop, dit keer met hun programma ‘Koude Kermis’.

Na een seizoen niet op de planken te hebben gestaan, komen de Dames in seizoen 2013-3014 terug met hun nieuwe voorstelling “Bruids-en Grafwerk”. Deze voorstelling gaat in reprise in 2014-2015.

Discografie:

“Binnenstebuiten” (cd)

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.