Droog Brood

Droog Brood bestaat uit Bas Hoeflaak en Peter van de Witte die elkaar leerden kennen op de Academie voor Kleinkunst te Amsterdam. Na samen op school verschillende voorstellingen te hebben gemaakt besloten ze na de opleiding samen als Droog Brood verder te gaan. Ze wonnen in 2000 het Amsterdams Kleinkunst Festival en maakten vervolgens zes theatervoorstellingen: ‘Teer’ (2001); ‘Scènes voor de Mensen’ (2003); ‘Omwille van de Smeer’ (2005), ‘De Kip met de Gouden Enkels’ (2007); ‘Een Frisse Wind’ (2009) en ‘Dat wordt Oorlog’ (2012). Met ‘Omwille van de Smeer’ werd Droog Brood genomineerd voor de Neerlands Hoop 2006 en met ‘De Kip met de Gouden Enkels’ voor de Poelifinario 2008.

Op het ogenblik is Droog Brood een jubileumvoorstelling aan het samenstellen met als titel ‘Toppers in de Mist - het beste uit 12½ jaar Droog Brood’. Deze voorstelling gaat op 11 oktober 2013 in première in De Kleine Komedie te Amsterdam.

Naast hun theatervoorstellingen genieten de heren van Droog Brood grote bekendheid onder het jeugdige gedeelte van de samenleving vanwege hun terugkerende rollen als Piet en Klaas, beter bekend als P.O.D. in het Sinterklaasjournaal gepresenteerd door Dieuwertje Blok.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.