De Ministers

‘De Ministers zijn meesters in het creëren van prachtige beeldende poëtische folkpop’. – Fret Magazine (2011)

Als De Ministers komen is er echt iets aan de hand. De Ministers brengen melancholische poëtisch getinte liedjes uit het rariteitenkabinet van het leven. ‘Tim Driessen en zijn muzikanten scheppen kalme beelden. Stof tot nadenken dwarrelt daarbij volop neer. De Ministers maken eerlijke liedjes waar meer in zit dan de melancholische poëzie op het eerste gehoor doet vermoeden’ (New Folk Sounds, april/mei 2009).

In 2005 trokken liedschrijver/zanger Tim Driessen en gitarist Joop Leemans, gewapend met twee akoestische gitaren door het land. Langs kroegen, singer- songwriterpodia en literaire evenementen. Van Groningen tot Aardenburg, van café tot theater, van gelegenheidsborrel tot gevangenis. De kleine luisterliedjes werden goed ontvangen door het publiek. Een sterke coalitie: het begin van De Ministers.

In de jaren die volgden werd met verschillende muzikanten samengewerkt. Na wat demo-werk brachten de Ministers een titelloze EP (2007) en de EP Stille waters (2009) uit, welke lovende kritieken kregen in de media. Met de ambitie de Nederlandse en Vlaamse theaters te bestormen begonnen De Ministers met het ontwikkelen van een theaterprogramma. In aanloop naar de theatertour konden vele huiskamers in Nederland hoog bezoek van De Ministers verwachten. Deze try-out-huiskamer-tour zorgde voor vele bijzondere en intieme uurtjes. In september 2009 wisten De Ministers met een voorproefje van hun voorstelling zowel de publieks-, pers- als vakjuryprijs in de wacht te slepen van de finale van het regionale open podium in Schouwburg Agnietenhof in Tiel en in mei 2010 bereikten De Ministers de halve finale van het Utrechts Kleinkunst Festival.

Resultaat is het theaterprogramma Zeekoorts, dat in oktober 2010 in première ging. Hierbij werd tevens het gelijknamige debuutalbum gepresenteerd. Momenteel toeren De Ministers met dit programma langs de theaters. In 2011-2012 gaat dit programma in reprise!

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.