Kleine Krokodil

Bron: www.roltrapnaardemaan.nl

Kleine Krokodil bestaat uit Daniël Vecht (1979, Leiden) en Roemer van der Steeg (1979, Oudesluis).

Daniël begon zijn muzikale carrière als violist in het Haags Jeugd Orkest. Daarna werd hij onder andere smartlappenzanger, conservatoriumstudent, en toneelspeler. Tegenwoordig is hij bas in kamerkoor ‘De Stemming’

Het eerste muzikale wapenfeit van Roemer was dat hij tot tweemaal toe ‘De Grote Herfstprijs’ won in de categorie ‘muziek’ op zijn middelbare school in Schagen. Hierna werd hij jazzmuzikant, cabaretier en componist. Tegenwoordig is hij producer van elektronische toneelmuziek bij toneelgroep ‘Poldertheater’.

Daniël en Roemer ontmoetten elkaar in Amsterdam tijdens hun studie Nederlands. Al snel bleek hun gemeenschappelijke liefde voor taal en muziek, en in 1999 trad Kleine Krokodil voor het eerst op.
In vier jaar tijd is Kleine Krokodil uitgegroeid tot een swingende en verrassende theateract. De bonte verzameling van muzikale ervaringen zijn representatief voor Kleine Krokodil. In hun huidige liedjesprogramma ‘Niets om over te zingen’ switchen Roemer en Daniël gemakkelijk van punk naar soul, van ska naar klassiek. In 2002 won Kleine Krokodil het Amsterdams Studenten Cabaretfestival en was in datzelfde jaar finalist van de Holland Casino Podiumprijs.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.