De Vliegende Panters

De Vliegende Panters zijn Rutger de Bekker, Diederik Ebbinge & Remko Vrijdag.

In 1995, het jaar dat ze afstudeerden op de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam, wonnen zij de Wim Sonneveldprijs. Hekwerk Theaterprodukties nodigde De Vliegende Panters uit om bij dit impresariaat te komen.

Vervolgens gingen ze aan hun eerste avondvullende voorstelling werken onder regie van Ruut Weissman. ‘Sex’ was het resultaat en sloeg, bij zowel pers als publiek, in als een bom. Twee seizoenen lang werd met dit programma met succes langs de diverse theaters gereisd. De tournee werd besloten met een tv-registratie door de VARA in maart ‘98.

Opvolger ‘Hype’ was op alle fronten zo mogelijk nog succesvoller. Een uitverkochte tournee langs de grote zalen gevolgd door een integrale tv-registratie. En, na ongeveer tweehonderdzeventig shows, een voorlopig hoogtepunt middels twee uitverkochte optredens in het Koninklijk theater Carré in december 2000.
Tijd om op de lauweren te rusten namen de heren niet want er werd alweer driftig geschreven aan een Tv-serie. De negendelige serie ‘Daar Vliegende Panters’ werd vanaf oktober 2001 wekelijks uitgezonden bij de VARA. Tevens kwam er een Cd met songs uit de serie op de markt, met daarop onder andere de hitsingle ‘Houdoe’. De hele serie is zowel op video als op Dvd uitgekomen.

Uitgeverij Thomas Rap heeft eind september 2002 een boekje met de teksten van ‘Sex’ & ‘Hype’ uitgegeven. In 2004 verscheen een tweede boekje, ditmaal met de teksten van het programma ‘De Grote Drie’.

De voorstelling ‘De Grote Drie’ ging in september 2002 in première in het Nieuwe de la Mar Theater te Amsterdam. Ook met deze voorstelling hebben De Vliegende Panters twee seizoenen lang uitverkochte zalen bespeeld. Met ditmaal 4 keer een uitverkochte Carré.

Rustig zitten, daar deden de jongens niet aan. Voor de VARA hebben ze hun tweede Tv-serie ‘Daar Vliegende Panters’ gemaakt. Deze 9-delige serie is door de VARA eind 2005 en begin 2006 wekelijks uitgezonden. Uit deze serie heeft de VARA zowel een soundtrack Cd als 2 single Cd’s gelanceerd ‘Houdios’ en ‘Lekker Reppe’. De hele serie is verkrijgbaar op Dvd.

Maar na een tijdje televisie beginnen de theaterkriebels weer te komen. Het resultaat, een prachtige voorstelling met als titel ‘Ebbinge, Vrijdag en De Bekker’. Deze is op 24 september 2006 in de Stadsschouwburg van Utrecht in première gegaan. Ook dit 4e theaterprogramma is enthousiast ontvangen door publiek en pers. De Vliegende Panters spelen hun programma in het seizoen 2006/2007 door heel Nederland met meer dan honderd voorstellingen. Met hun reprise zullen ze tot en met januari 2008 te zien zijn.

Cd’s:

“Ebbinge, Vrijdag en De Bekker”
“Daar Vliegende Panters II”
“Daar Vliegende Panters I”
“De Grote Drie”
“Hype”
“Sex”
“Lekker reppe”
“Houdios”
“Houdoe”
“Tongzoen”
“Think orange”
“Het Dorp”
“Annie M.G. Schmidt”

Dvd’s:

“Ebbinge, Vrijdag en De Bekker”
“Daar Vliegende Panters II”
“Daar Vliegende Panters I”
“De Grote Drie”
“Sex & Hype”

Boeken:

“De grote drie”
“Sex & hype”

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.