Sanneke van der Meulen

Sanneke van der Meulen wordt in 1988 geboren in Groningen. Ze groeit op in het dorpje Roden, in Drenthe. Muziek en cabaret zit in haar genen; Haar familie is muzikaal en het spelen van de blues&Boogie Woogie op de piano wordt er met de paplepel in gegoten.

Sanneke zingt in bands, speelt piano en schrijft eigen liedjes. Ze doet mee met verschillende open podia en sleept hiermee verschillende prijzen in de wacht. In 2005 word zij aangenomen op de Popacademie en zingt daar in verschillende bands en maakt al snel theater. Ze speelt bij het theatergezelschap ‘Theater Te Water’, een jaar later in de musical ‘Mariken’ en speelt af en toe mee met cabarettrio ‘Vrouw Holland’. Sanneke studeert af met twee studenten van de theaterschool met een eigen muziektheaterproductie ´Moederkoek´. Extern beoordeeld door Ellen Ten Damme.

In 2012 wordt ze aangenomen op de Koningstheateracademie te Den Bosch en maakt ze eigen cabaret. Ze speelt in verschillende producties en voorstellingen en in 2013/2014 tourt zij met Bert Visscher en Noordpool Orkest door Nederland met de show ‘Visscher via Violen’. 18 juni 2016 studeerde Sanneke af met haar voorstelling ‘ Angstzweet’, geregisseerd door Audrey Bolder. In maart 2017 won zij het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival. Een maand later tourt zij met de show ‘ Don Pescatore and his alcatraz Orchestra’ door het land; als zingende cabaretière, naast Bert Visscher.




Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.