Reinder van der Naalt

Bron: www.kikproductions.nl

Reinder van der Naalt (1956) is geboren in Sebaldeburen, een klein dorp op de grens van Friesland en Groningen. Na het Atheneum studeert hij enkele jaren Technische Natuurkunde in Twente om uiteindelijk in Utrecht zijn lesbevoegdheid te halen voor de vakken wis- en natuurkunde. Van ’83 tot ’86 staat Reinder van der Naalt ook daadwerkelijk voor de klas op diverse scholen.

In 1986 verzet hij zijn bakens en werkt hij enkele jaren als computerprogrammeur en databaseontwerper bij verzekeringsmaatschappij Delta Lloyd in Amsterdam. Daar neemt Van der Naalt in 1990 deel aan het Amsterdams Kleinkunst Festival. Speciaal voor het festival heeft hij een kort cabaretprogramma geschreven getiteld “Klapperen met je oren”, waar hij direct alle prijzen mee in de wacht sleept. Met datzelfde programma gaat hij op tournee en treedt hij op met andere artiesten in cabarestafettes en duo-avonden.

Vanaf 1992 werkt Reinder aan een avondvullende show “Volg de pijlen” en vanaf 1993 speelt hij overal in Nederland zijn programma. Per 1 januari 1994 zegt hij zijn baan bij Delta Lloyd op en wordt hij full-time cabaretier. Aansluitend brengt hij de cabaretprogramma’s “Pendelen”, “Wallebakken”, “Dunk” en “Averij”. Zijn nieuwste programma “Anders” speelt hij vanaf januari 2003. De reprise van dit programma volgt in het seizoen 2003-2004. In 2005 neemt Reinder een sabbatical, dat wil zeggen dat hij niet met een voorstelling langs theaters reist. Zijn andere werkzaamheden lopen gewoon door. In het najaar van 2005 pakt hij de draad weer op met “Hudatso”.

Reinder van der Naalt is niet alleen te zien in de theaters, maar ook te horen in tekenfilms. Als acteur werkt hij bij diverse studio’s bij het nasynchroniseren van teken- en life-action films. Ook wordt zijn stem af en toe gebruikt voor radio- en tv-commercials.

Zijn ruime fantasie en creativiteit komt verder goed van pas bij het vervaardigen van educatieve films, het verzorgen van optredens in ziekenhuizen, scholen en bedrijven. Daarbij draait hij zijn hand niet om voor het schrijven van teksten, speciaal voor de betreffende gelegenheid. Ook is hij werkzaam in een team dat idee├źn bedenkt voor het tv-programma Jungle-TV.

In 2003 is hij te zien in een Achmea-reclame als een overwerkte P&O-functionaris.

Reinder van der Naalt is stemacteur voor (teken-)films en spreekt bedrijfsfilms en commercials voor radio en televisie in. Ook treedt hij op als cabaretier of presentator bij speciale gelegenheden waaronder bedrijfsfeesten. Reinder van der Naalt maakt gebruik van bestaand materiaal, aangepast aan de gelegenheid, of schrijft desgewenst nieuw materiaal.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.