Sanne Schuhmacher

Sanne schrijft theater en speelt kleinkunst. Ze studeerde aan de Koningstheateracademie in Den Bosch en aan de opleiding Writing for Performance aan de HKU in Utrecht.

Ze schrijft toneelteksten voor o.a. BonteHond, NTjong en Het Koninklijk Concertgebouworkest i.s.m. Oorkaan. De toneeltekst Eiland die ze schreef binnen het atelier van de Toneelmakerij werd geselecteerd voor de Stückenpool van de Nederlands Duitse toneelschrijfprijs Kaas & Kappes.

De afgelopen seizoenen werkte ze veel samen met regisseur Judith Faas bij jeugdtheatergezelschap BonteHond. Ze schreef daar de voorstellingen Broek uit!, Onder Water, Ja hoe zeg je dat?! Schoppen en Volgens Mij. Broek uit! en Schoppen werden beide als Keuze van de Krakeling hernomen op het Nederlands Theater Festival 2017 en 2018.

Ook schreef Sanne het kinderboek Onder Water, een mini-opera voor het Opera Forward Festival van de Nationale Opera en vijf hoorspelen voor op de CD Aangenaam Klassiek voor Kids.

Naast het schrijven van theater speelt Sanne kleinkunst. Ze speelde in de halve finale van het Leids Cabaret Festival en won in 2017 de jury- en publieksprijs op het Utrechts Kleinkunst Festival.

Haar eerste kleinkunstvoorstelling Hoe twee mensen in een bed passen ging november 2018 in première. Ze ontwikkelende deze voorstelling onder de vleugels van Stadsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden waar ze een plek als Nieuwe Maker kreeg. Het is een voorstelling vol aanstekelijke verhalen en nieuwe Nederlandse theaterliedjes op een harp. Ze werkte voor deze voorstelling samen met Raf Walschaerts (Kommilfoo).

Op het moment schrijft Sanne aan een Lunchvoorstelling voor Bellevue en een nieuwe jeugdvoorstelling voor BonteHond. De voorstelling Vadertje & Moedertje van BonteHond in regie van René Geerlings speelt nog tot en met 26 mei in het theater.

Volgend seizoen gaan ook de toneelteksten Zusje en Een nacht niet slapen in première. Zusje wordt geregisseerd door Silke van Kamp en Een nacht niet slapen wordt gemaakt bij Productiehuis ’n Meeuw onder regie van Hilde Mulder.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.