Emile Gronert

Bron: www.comedycafe.nl

Emile Gronert begon zijn podiumcarrière als muzikant en wel op 15-jarige leeftijd als bassist in een rockband. Hij maakte toen al jaren muziek en al gauw maakte hij de stap naar de electrische- en klassieke gitaar en bestond het buitenschoolse leven enkel nog uit zes snaren. Deze hobby groeide uit tot een manie en een conservatoriumstudie was het gevolg. Toen hij het conservatorium in 1999 voltooide had hij de eerste stappen in het theater al gezet en besloot hiermee verder te gaan.

Finalist Lucky Strike Talent Tour 2001 en 2002, Finalist Zwolsch cabaretfestival 2001, Finalist AKF 2003, Finalist Amsterdams Kleinkunst Festival 2003, Winnaar Amsterdams Kleinkunst Festival 2004.

Emile woont in Huis ter Heide. In Huis ter Heide is niets en gebeurt niets. Dat heeft wel sleur tot gevolg: Ik las laatst in de Flair: “Nederlanders doen het gemiddeld 1,8 keer per week.” Ik denk: dat klopt, de tweede keer maak ik niet eens meer af.

In deze tijden hoopt Emile op de terugkomst van Jezus. Als Hij weer naar de aarde komt, is hij wel benieuwd naar al die wonderen! Wel iets nieuws verzinnen: van water wijn maken, dat kan de Aldi ook.

Emile Gronert is een nieuw talent op de Nedelandse podia. Hij won in 2003 het ‘1e Open Stand-Up kampioenschap van Amsterdam’, de publieksprijs van de ‘Culture Comedy Award’ en op het Amsterdams Kleinkunst Festival Stand-up Concours won hij zowel de jury- als de publieksprijs.

Zijn stijl houdt het midden tussen stand-up comedy en cabaret en staat bol van zelfspot en observaties over actuele thema’s; hiermee bereikt hij een breed publiek. In 2006 stond hij in de halve finale van het Leidsch Cabaret Festival.

Radio en Televisie

Emile Gronert was te beluisteren in Vara Radio ‘Uitgelicht’ en trad op in uitzendingen van RTV Utrecht en AT5 Amsterdam.

De Podia

Emile Gronert is vaste speler in Murphy’s Comedy Night Tour; vaste speler in Comedy Café Amsterdam en Mojo’s Night of Comedy.

En verder …
Hij gebruikt zijn jarenlange ervaring als docent en trainingsacteur in het bedrijfsleven voor het geven van stand-up comedy workshops waarin enthousiasme, respect en hilariteit centraal staan.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.