Jandino Asporaat

Jandino wordt geboren in 1981 op Curaçao en woont samen met zijn zusje, nichtjes en tante in een huisje. Zijn broer woonde nog bij zijn vader. Later zijn er nog drie broertjes geboren. Op zijn elfde verhuizen ze naar Nederland en komen terecht in de Rotterdamse wijk IJsselmonde.

Na vijf jaar behaalt hij zijn VMBO-diploma en gaat in de bouw werken en doet klusjes van schilderen tot elektriciteit. In 2002 komt hij terecht bij de Rotterdamse Young Stage, een theatergezelschap dat voorstellingen doet in het hele land.

In 2006 maakt hij zijn eerste cabaret programma ‘Antilliaanse pot’ wat direct een succes wordt. Zijn tv-debuut maakt hij in het programma van Jurgen Raymann wie hij ziet als zijn tv-vader.

In 2011 krijgt hij zijn eigen programma “De Dino Show”.

Vanaf 2013 is hij daarnaast bij RTL te zien als panellid bij “Wie ben ik”, als presentator bij “Alles mag op vrijdag” en als hoogtepunt dit najaar als presentator bij “Dance Dance Dance” met kijkcijfers van 2 miljoen.

In 2014 opent hij ook nog zijn eigen kledingwinkel Dinmar in Delft. In 2015 toert hij het land door met de reprise van zijn theatervoorstelling “Hoe dan Ook” en speelt hij 5 rollen in de film “Bon Bini Holland”. Privé is hij al 19 jaar samen met zijn jeugdliefde Shirley. Hij heeft twee kinderen, Elijah (4) en Amy-Lee (17 maanden).

Jandino maakte deel uit van Caribbean Combo.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.