Marc Scheepmaker

Zelf noemt hij zich de ‘Erben Wennemars van de Nederlandse Comedy’ maar de rest van de comedyliefhebbers in Nederland kent hem als Marc Scheepmaker. Een grillig talent, dat ondanks zijn stotterhandicap telkenmale weer met ware doodsverachting het podium betreedt.

Scheepmaker sluit zich in 1994 aan bij het prille Comedytrain. In retrospectief blijkt dit de redding te zijn geweest voor beide partijen. In 1995 wint hij het Leids Cabaretfestival, ondanks hevige tegenwerking van de organisatie. Twee jaar later toert hij uitgebreid door het land met zijn eerste en enige avondvullende programma tot nog toe: Struisvogel onthoofd. Daarna zegt hij de theaters (voorgoed?) vaarwel en richt hij zich volledig op stand-up comedy, een genre waarin zijn poëtische punchlines en ingehouden lichaamsdynamiek volledig tot hun recht komen. Was in 2008 ook te zien in de eerste reeks Comedytrain Presenteert… . Zijn volgende one-manshow wordt rond 2016 verwacht en anders in een volgend leven.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.