Pieter Tiddens

Pieter Tiddens heeft zich sinds zijn opleiding aan de Kleinkunstakademie bezig gehouden met cabaret en jeugdtheater. Sinds 2005 combineert hij de twee officieel, eigenlijk deed hij dat altijd al. Hij is vaak in de prijzen gevallen en heeft al veel lof gekregen voor zijn voorstellingen. Maar dat is geen reden voor hem geweest om dingen nog eens een keer dunnetjes over te doen. Hij is altijd op zoek naar … Ja naar wat eigenlijk. Naar dingen die hij zelf nog niet gezien heeft in het theater.

Met zijn familievoorstellingen wil hij graag, zoals dat zo mooi wordt gezegd, ‘poort naar het theater zijn’. Hij wil graag echte theaterervaringen maken en zo mensen die er nog niet zo aan gewend zijn enthousiast maken voor theater. Hij maakt gebruik van alle theatrale middelen. Spel, muziek en decor. Daarbij is ‘Eigen Werk’ (de naam van de stichting die de voorstellingen produceert) belangrijk voor de stijl. Computer speelt altijd een grote rol waarbij de nadruk ligt op wat je zelf met zo’n apparaat kunt maken. Pieter is een echte kleinkunstenaar. Hij houdt zich met alle disciplines bezig. Van Productie tot ballet dansen en alles wat daar tussen in ligt.

De voorstellingen gaan over kinderen. Daarbij komt steeds meer de nadruk te liggen op familie. Veel gehoord commentaar op de voorstellingen is dat volwassenen verbaasd zijn over hoe leuk ze het zelf vinden. De persoonlijke betrokkenheid van de makers maakt dat het echt spannend is wat er op het toneel gebeurd. Grappig en ook ontroerend. Tegenwoordig zijn het met recht voorstellingen voor kinderen, over kinderen en door kinderen en hun verzorgers.

Speelde voorstellingen met Mylou Frencken.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.