Joris Velleman

Joris Velleman begon als lid van de Werkgroep Comedy in Jeugdhuis Zenith in Dendermonde. Samen met deze bende jonge enthousiastelingen stond hij aan de wieg van één van die speelplekken waar alle comedians met veel plezier naar terugkeren.

Na een geslaagde workshop comedy door Vlaamse comedylegende Raf Coppens besloot Joris het zelf eens op een podium te proberen. Vervolgens won hij op de Gentse Feesten zowel de jury- als de publieksprijs van de Coming Comedy Award, kreeg hij op CabareteSKE (Eindhoven) de publieksprijs en mocht hij in Houthalen de GagaCup op zijn naam schrijven. Ook op het Utrechts Cabaret Festival won hij de publieksprijs.

Intussen is Joris een comedian met ervaring in cafés, jeugdhuizen, culturele centra… in zowel België als Nederland. Zijn stijl zit ergens tussen stand-up comedy en cabaret in. Veel grappen dus, maar wel met een rode draad. Een verhaal, maar wel eentje dat mikt op de lach. Op de Comedy Nights in Jeugdhuis Zenith is hij nog steeds de vaste MC.

Quotes:
Een aangename verrassing is het onaangekondigde voorprogramma van een half uur door stand-up comedian Joris Velleman uit Dendermonde. Heel losjes gaat hij het contact aan met het publiek. Droogkomische humor in heerlijk smeuïge Vlaamse taal. Iemand uit het publiek mag kiezen uit onderwerpen waar het over moet gaan. Joris heeft overal een gevat antwoord op en zet de voorstelling naar eigen hand. (recensie voorstelling Daktheater De Tippe, Vledder 2011)

Indrukwekkend en mooi gedoseerd optreden van volleerd performer, gedreven en overtuigd van eigen kunnen, kon goed omgaan met plotse gebreken zaaltechniek, en kon moeiteloos inspelen/improviseren op reacties/opmerkingen van publiek. Zoiets kenmerkt het ware talent. (jury Parkstad Cabaret Festival 2010)

Joris heeft het publiek van het begin tot het einde in zijn zak. Hij heeft fantasievolle intelligente teksten die klaarblijkelijk voortkomen uit een creatieve geest. (jury CabareteSKE 2008)

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.