Flevolands Cabaretfestival

Periode
– pinkster weekeinde

Opzet
– onderdeel van de XL Kunstmanifestatie
– verdeeld over twee dagen
– één avond (vier kandidaten met competitie)

Prijzen
– XL Penning (bronzen penning)

Beschrijving
Het Flevolands Cabaretfestival vindt plaats eind mei plaats op drie dagen in het pinksterweekeinde. Er staan meerdere optredens gepland van meer en minder bekende cabaretiers. Zij vertonen ieder gedurende 30 minuten sessies een samenvatting van bestaande cabaretprogramma’s. De setting waarin de programma’s spelen is kleinschalig. In een zeecontainer voor 30 personen of in ons knus theaterzaaltje voor 75 personen.

De optredens, voorstellingen en workshops worden aangeboden voor relatief kleine aantallen publiek. De grootte varieerd van 10 tot maximaal 120 bezoekers per keer. Door deze opzet blijven we trouw aan de oorspronkelijke doelstelling van XL De Ateliers. Stichting XL De Ateliers wil amateurkunstenaars, liefhebbers en belangstellenden op een toegankelijke manier in aanraking brengen met professionele kunstenaars en artiesten.

Niet alleen bezoekers ervaren de XL Kunstmanifestatie als een uniek en relaxed festival ook de professionals zelf geven aan de opzet een verademing te vinden. Door de setting, beperkt aantal bezoekers en gemoedelijke sfeer, komen zij tot een state of mind waarin het performen een extra dimensie krijgt.

De volgende cabaretiers en kleinkunstenaars hebben de afgelopen jaren hun medewerking verleend; Vincent Bijlo, Andre Manuel, Paulien Cornelisse, Robert Derksen, Martijn van Hese, Arie Vuyk, Roel Verburg, Eglejan Annema, Duo Tom en Faust, Cabaret Pampus, Coen Jutte, Paul Haenen, Theatergroep Schuim, Irene vd Aart en Jennifer Evenhuis.

Het Flevolands Cabaretfestival wordt georganiseerd door:
XL De Ateliers
De Amstel 58
8253 PC  DRONTEN
Tel.: 0321 336304
E-mail: info@xldeateliers.nl

Meer informatie vind je op de website van Flevolands Cabaretfestival

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.