Kommil Foo

De naam Kommil Foo valt voor het eerst eind jaren 80, in het studenten-milieu van Gent.

Twee broers treden regelmatig op in kleine cafés en clubs met een eigenzinnige mix van humor en popmuziek. De term cabaret bestond in Vlaanderen op dat moment nauwelijks, en het duurt even voor het publiek van de verrassing bekomen is. De cd en voorstelling 'Plank' ('93) zorgt voor de doorbraak: Kommil Foo speelt in 2 jaar tijd 250 shows in Vlaanderen en Nederland.

Tegelijkertijd is er een opvallende rol in de spraakmakende tv-show 'morgen maandag' van Mark Uyterhoeven. Sindsdien is Kommil Foo niet meer weg te denken van de grote theaterpodia: 2 bevlogen cabaretiers met een geheel eigen en unieke muziek-en theatertaal. Avond aan avond voor uitverkochte zalen in België en Nederland. Voor een publiek dat perfect weet waarvoor ze komen: ontroering, subtiele lach en bezielde songs.

De voorstelling 'Spaak' (regie Wim De Wulf) werd in 2005 door de Nederlandse schouwburgdirecties bekroond met de 'oscar' van het cabaret, de Poelifinario (meest indrukwekkende cabaretvoorstelling van het jaar). 'Breken' (2012) en 'Schoft' (2016) werden genomineerd.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.