OLDENHERMANNS

OLDENHERMANNS is een gloednieuw cabaretduo dat bestaat uit Lize van Olden (34) en Anna Hermanns (35). Ze leerden elkaar kennen op de acteursopleiding van Utrecht en al snel volgden de eerste stappen richting het duo wat ze nu zijn. Ze vonden elkaar in dezelfde nuchtere blik op de wereld. En ja humor ook, maar dat is logisch met een cabaretduo. Met dezelfde fascinatie voor de soms absurde wereld om hen heen, maakten ze voorstellingen voor de Winterparade (COACH) en het Edinburgh Fringe festival (SCALA). Altijd met pijnlijk herkenbare situaties, gestoorde sketches, absurde personages en wendingen.

OLDENHERMANNS maakt tragikomische voorstellingen over de huidige tijdsgeest. Ze hebben een geheel eigen stijl die omschreven kan worden als beeldend, absurd en met grote fysieke overtuigingskracht. Met een scherpe blik op hun omgeving en op zichzelf, laten ze je lachend relativeren en zien dat eigenlijk niemand enig idee heeft wat ie doet. Absurd, confronterend en misschien een beetje troostend. We zijn namelijk allemaal Bambi op het ijs, laten we dat omarmen.

Na de voorstelling #LIFE, maken ze nu plaats voor hun tweede voorstelling ‘UNSEXED’.

OLDENHERMANNS is op een bijzondere manier ontstaan. In de eerste instantie had Lize van Olden een duo met Victoria Osborn (OLDENOSBORN), waarmee ze eind 2014 de juryprijs wonnen van het prestigieuze cabaretfestival Cameretten. Bij het ontstaan van dit duo was Anna betrokken als adviseur, regie en sparringpartner. Na een try -out periode van de eerste avondvullende voorstelling van dit duo (#LIFE), bleek dat de wegen van Lize en Victoria los van elkaar een andere kant op gingen. De timing was alleen ietwat ongelukkig. Er stonden veel voorstellingen gepland en Anna stapte in als vervanger van Victoria.

Wat begon als tijdelijk kreeg een steeds vastere vorm. Na een jaar besloten ze samen verder te gaan onder de naam OLDENHERMANNS. En wees gerust; De dames kunnen nog steeds goed met elkaar overweg. #Iedereenblij #Foreverfriends #Happilyeverafter.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.