Wilko Terwijn

Wilko Terwijn is één van de meest gelouterde Stand-up Comedians van Nederland. Zo speelde hij op prestigieuze internationale comedy festivals in Edinburgh, London, Kaapstad, Berlijn en België. Ook stond hij al 13 keer op Lowlands. Hij toerde o.a. door Amerika en Engeland en in zijn huidige functie als creatief leider van het Comedy Cafe Amsterdam begeleidt hij vele jonge comedytalenten.

Als cabaretier heeft Wilko Terwijn 5 oudejaarsconferences en 5 solo theaterprogramma’s op zijn naam staan, die onder andere bij BNN, RTL7, Veronica en Yorin te zien waren.

Dat hij niet alleen tijdens stand-up optredens veel improviseert, bewijst hij als vaste gastspeler bij “De Grote Improvisatie Show” van Ruben van der Meer en Tijl Beckand.

Verder is Wilko Terwijn een veelgevraagd tekstschrijver voor TV-programma’s en theaterproducties. Zo was hij onder andere betrokken bij “Benidorm Bastards”, “Echt Waar”, “Doe Maar Normaal”,”Ook Dat Nog” en vele andere… Wilko Terwijn is tevens wekelijks samen met Arie Koomen te horen op KXRadio.

“Terwijn veegt de vloer aan met met de veronderstelling dat Stand-up Comedy alleen maar lichtvoetig vermaak zou zijn.” (Alexander Nijeboer, De Cabaret en Comedy Gids)

Wilko Terwijn doorbreekt alle theaterwetten. Hij is een stand-up purist, die iedere avond zijn programma herontdekt. Zijn shows zijn nooit hetzelfde en doorspekt met de laatste gebeurtenissen en geïmproviseerde hersenspinsels. Wilko zoekt de grenzen op van het genre stand-up comedy. Hij neemt geen blad voor de mond en is niet geschikt voor de tere zieltjes onder ons..

Vergeet de rode draad of een gevoelig liedje en laat je meesleuren in zijn bizarre, hilarische gedachtegangen. Ontdek hoe spannend stand-up comedy kan zijn, want Wilko Terwijn is: ‘Enig In Zijn Soort’.

Naast comedian is Wilko een veelgevraagd tekstschrijver. Hij levert teksten voor “Vara Laat”, “Staverman ziet alles” van RTL4, het engelstalige “Bob’s World voor Discovery Channel” o.a. te zien bij BBC America, “De Nederlandse Academy Awards” en was lange tijd vaste tekstschrijver voor “Ook dat nog” en “Raymann Is Laat”.

Wilko was tevens als schrijver en redacteur zeer betrokken bij de eerste en tweede “Sinterklaasconference” van Javier Guzman.

Discografie:

2004: “Stand-up”(dvd) 2004: “Oudejaars” (dvd en cd) 2005: “Oudejaars” (dvd) Hard Gelach Live! DVD Hard Gelach 1 DVD + CD Hard Gelach 2 DVD Het beste Cabaret ooit DVDDeze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.