Pien Ankerman

Pien Ankerman begon op 23 maart 1969. Exact op de dag dat ze ter wereld moest komen. In no time was ze een vrolijk en gezellig meisje dat de oren van je kop kon kletsen.

Op haar vierde ging ze op ballet en ondanks dat ze haar spitzen aan de wilgen hing, heeft ze daar nog profijt van.

Lagere en middelbare school werden, met één jaar vertraging, goed afgerond en ze begon, vol goede moed en met een opgeruimd karakter, aan een studie rechten in Amsterdam….Logischerwijs doet ze in haar tweede jaar auditie voor de Toneelschool. Om vervolgens bij een internationale keten stropdassen te gaan verkopen, te gaan werken als grondstewardess op Schiphol en bij een luchtvaartmaatschappij de frequent flyers te ‘pamperen’. Daarna pas begint ze aan een cursus kleinkunst.

Ze deed mee aan het Amsterdams Kleinkunstfestival en haalde de halve finale. Schreef, samen met Bam Commijs (piano), twee avondvullende programma’s: Guts en Comeback Werd lid van de Comedy Explosion en spits en spil van de Girls Comedy Night. Presenteerde in 2004 de halve finale van het 18e Groninger Studenten Cabaretfestival. In mei 2005 werd ze ingelijfd door Libelle om de Zomerweek te presenteren. (Het evenement trekt jaarlijks rond de 85.000 bezoekers) Sinds dat jaar zingt ze ook in Big Band De Skyblasters.

Acteren 2008: afstudeervoorstelling ‘Katabolisme’ van Camerettenwinnaar Vincent Geers.

In hetzelfde jaar lijfde de glossy ‘where size does matter’, Big is Beautiful haar in als Columniste en kregen De Moppies, een gezellig cabaretesk duo, hun definitieve vorm.

In het Comedy Theater in de Nes heeft ze menig zondagochtend in de vroegte het kindercabaret gepresenteerd en was ze te zien in de hilarische powerspelshow Show d’Orange.

Omdat ze zo ondernemend is en vol met tips, schreef ze wekelijks in Libelle Pien’s Uittip.

Op dit moment is ze bezig met het ontwikkelen van een nieuw cabaretprogramma met als werktitel ‘Eindelijk Samen’.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.