Yvonne van den Eerenbeemt

Yvonne van den Eerenbeemt is actrice en zangeres. Geboren in Tegelen (Noord-Limburg) en opgegroeid in Venlo als eerstgeborene van een zangeres en een gitarist. De pap(-en mam)lepel was onontkoombaar en zoet.

Ze ging naar de Vrije school Venlo en daarna in Eindhoven waar ze niet alleen leerde breien en bijenwassen.

In 1999 ontving zij de prijs voor Jong Talent Brabant uit handen van Mary Dresselhuys en daarna werd zij aangenomen op de Frank Sanders Akademie voor Muzikaal Theater in Amsterdam. In 2004 studeerde ze af.

Vervolgens speelde ze bij verschillende muziektheatergezelschappen als Los Hyenos, Julia’s Junkyard en TG Nieuwe Buren. Daarnaast was ze te zien in muzikale familievoorstellingen van V&V Entertainment, Studio 100 en Theater Terra.

Op televisie was ze als vaste actrice verbonden aan het dagelijkse candid camera programma Trick and Treat, presenteerde ze het programma De Invaller van NPO Zapp en was zij verslaggever van Uitmarkt TV.
In 2014 won ze zilver op het Concours om de Wim Sonneveldprijs met haar kleinkunstprogramma Vuile Was.

Haar solo cabaretdebuut maakte ze met de voorstelling SIRENE; een cabaretvoorstelling rondom een ontruimingsoefening in het theater. Dit gaf haar de kans om zich op ludieke wijze aan een groot publiek te presenteren en een tour langs de grote(re) theaters van het land te maken. ‘Omdenken’ prees haar om haar cultureel ondernemerschap en vermogen om van een probleem een mogelijkheid te maken.

Vanaf september speelt ze een bescheiden reprise tourtje met haar tweede avondvullende cabaretvoorstelling BRONST. Daarnaast is ze regelmatig te zien in sketches van Klikbeet (NPO3) en zal ze in een aantal familieconcerten van de Fabeltjeskrant in het concertgebouw te zien zijn.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.