Tex de Wit

Tex de Wit (1986) is een Nederlands cabaretier en stand-upcomedian. Hij is de zoon van striptekenaar Peter de Wit. Na een studie journalistiek aan de UvA kwam De Wit erachter dat stand-upcomedy zijn passie is. Hij deed in 2013 auditie bij Comedytrain, waar hij direct aangenomen werd. Sindsdien maakt hij columns voor het radioprogramma Spijkers met koppen. In 2014 werd hij toegevoegd aan het schrijversteam van het VPRO-programma Zondag met Lubach. In de winter van 2015 deed De Wit mee aan het NCRV-programma De Slimste Mens, waar hij doordrong tot de finaleweek. Daarnaast was De Wit vast tribunelid van het NCRV-programma De Rijdende Rechter.

Zondag met Lubach Sinds het eerste seizoen van Zondag met Lubach is De Wit betrokken als schrijver van dit programma. Sinds seizoen 4 is hij ook voor de camera zichtbaar als “verslaggever”.Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.