Aron Elstak

Aron begon al vroeg met spelen. Op de middelbare school speelde hij bij het schooltoneel en hij speelde rollen bij de jeugdtheaterschool in Schiedam. Na zijn eindexamenjaar studeerde hij twee weken Nederlands, om direct daarna weer te stoppen en zijn eigen gezelschap op te richten.

Muziektheater

Die theatergroep maakte een muziektheatervoorstelling: "Moord in de coulissen". Met die voorstelling stapte Aron over naar het professionele segment. Hij speelde daarnaast steeds meer bij gezelschappen, zoals het Rotterdamse Studio de Bakkerij en Theatergroep Mangrove en ging regisseren bij een amateurgezelschap. Hij werd regelmatig gevraagd als gastacteur bij verschillende theatergroepen en gaf daarnaast zang- en spellessen op een middelbare school.

Solo

Met zijn allereerste soloprogramma "Stemmen" won hij het Rotterdamse theaterfestival Pitch. Aanvankelijk zou hij voor dat festival een voorstelling maken met zijn eigen theatergezelschap Theater Tegenlicht, maar toen na inschrijving niemand beschikbaar bleek te zijn, moest hij solo. Per ongeluk dus. De jury zei over die voorstelling dat het een erg veelbelovend programma was, maar dat het meer onder de noemer van cabaret dan toneel viel.

Cabaret

Die uitspraak beviel Aron wel en dus besloot hij zich na een kleine tour van zelf geregelde try-outs in te schrijven voor Cameretten, het grootste cabaretfestival van Nederland. Daar behaalde hij de halve finale en mocht daarna mee als vaste invaller tijdens de finalistentournee. Na Cameretten tourde hij met succes een seizoen met zijn debuutprogramma "Keurig Klote". In seizoen 2015-2016 is hij terug met zijn gloednieuwe avondvullende voorstelling "Met de moed der wanhoop". Ondertussen bleef hij acteren, maken en doceren.

Privé

Aron woont in Rotterdam en is verloofd met actrice Annemieke van der Linde. Zij houden een vlog bij over hun dagelijkse bezigheden.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.