Lucky Fonz III

Otto Wichers beter bekend als Lucky Fonz ???, groeide op in Nijmegen.
In 2005 bracht Lucky zijn titelloze debuutalbum uit in eigen beheer. Na in Schotland kennis te hebben gemaakt met de folkmuziek, ging hij in deze traditie liedjes schrijven. Lucky trad veelvuldig op in de Amsterdamse Songwriters Guild, een songwriterscollectief dat open podiumavonden verzorgt.

In 2006 won Lucky de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter. Mede hierdoor kreeg hij aandacht in de media, wat resulteerde in veel optredens. In 2007 bracht Lucky zijn tweede album uit Life is Short en in 2009 kwam zijn derde album A Family Like Yours uit. Hierna volgde een theatertournee. Dit was een mix van Cabaret en Nederlandstalige nummers.

In 2010 tekende Lucky een contract bij het Nederlandse hiphop-label TopNotch en bracht de single Ik Heb een Meisje uit. In oktober verscheen zijn vierde album Hoe je honing maakt dat samen met de band De felle kleuren is gemaakt. Met het succes van deze plaat bereikte Lucky een breed en gevarieerd publiek in Nederland.

Op 15 maart 2013 verscheen het Engelstalige album All of Amsterdam. Voor dit album creƫerde kunstenaar Jan Rothuizen een serie van 17 tekeningen die gebaseerd zijn op de teksten van de muziek. Het album is daarom in boekvorm verschenen.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.