Robert Ramaker

Theatercomponist Robert Ramaker schrijft muziek voor koren, theater en cabaretvoorstellingen. Hij studeerde in 2009 af aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen met de mini opera ‘de Schepping’. Vocale muziek is de verbindende factor in al zijn werk. Als u een bijzonder stuk zoekt, bent u bij hem aan het goede adres. Zoekt u een gewoon stuk, zoek dan vooral verder.

Als dirigent is hij verbonden aan GOOV muziektheater, Musicalensemble Vals Alarm en popkoor Session.

Voor GOOV muziektheater bewerkte hij de musical 3 musketiers voor een groter ensemble en componeerde hij de underscores. Verder werkte hij mee aan de musical Bommen Berend en dirigeerde hij de musical Titanic. Momenteel schrijft hij als deelcomponist mee aan de musical over Aletta Jacobs.

Bij Vals Alarm maakte hij orkestbanden en arrangementen voor de musical ‘the Head and the Heart’. Daarnaast dirigeerde hij de musicals ‘Wild Party’, ‘Bad Girls’,’Staal’ en ‘ in the Beginning’. Van de laatste musical vertaalde hij de liedteksten naar het Nederlands.

Verder deed Robert Ramaker in 2012 mee aan het Amsterdams Kleinkunst Festival en in 2013 met het Leids Cabaret Festival met de cabaretvoorstelling Doorhalen Wat Niet Van Toepassing Is. In 2013 nam hij een CD op met de liedjes uit deze voorstelling.

Robert maakte in seizoen 2014-2015 en 2015-2016 en 2016-2017 mee in de Cabaretpoel.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.