Joris Linssen

Joris Linssen (Nijmegen, 28 januari 1966) is een Nederlands entertainer, zanger, regisseur en presentator.

Als scholier voelde Joris Linssen zich een anarchist. Toen hij in het vijfde jaar van het atheneum in de schoolkrant niet mocht schrijven wat hij wilde, gooide hij er een rookbom naar binnen. Een jaar later heeft hij het atheneum op een andere school in Eindhoven afgemaakt. Hij voelde zich punk, maar toen hij er achter kwam dat punk niets met de vrijheid te maken had, maar was vastgelegd in structuren van haardracht, kleren, schoenen en muziek, en ook merkte dat hij eigenlijk toch wel van de muziek van André Hazes hield, keerde hij terug tot zichzelf. Na de middelbare school ging Linssen geschiedenis studeren in Utrecht, waar hij sindsdien nog steeds woont, in de wijk Nieuw Engeland.

Hij begon zijn carrière bij de stadsomroep Utrecht. Linssen ging in 1994 verder bij de NCRV, eerst als redacteur en regisseur, later ook als presentator van de programma's “Taxi”, “Brok in de keel”, “Hello Goodbye”, “Joris Pakket Service” en “Showroom”. In 2006 nam hij deel aan “De Nationale IQ Test”. Hij behaalde een IQ-score van 126. Ook nam hij in 2008 deel aan het programma “Wie is de Mol?”.

Linssen heeft ook succes gehad met zijn parodie op de volkszanger, de Utrechtse Ome Cor (ontstaan in 1990), waarmee hij onder andere op het Lowlands-festival stond. Hij vormde in 2000 met het Amersfoortse smartlappentrio "The Bald & The Beautiful" de groep Caramba, een muzikaal project waarin Mexicaanse mariachinummers worden voorzien van Nederlandstalige teksten. De groep bracht tot op heden vier albums uit: “De Laatste Slok” (2001), “Zo Alleen” (2007), “Vuur” (2010), “Licht” (2013) en “Stroom” (2015). In 2008 toerden ze langs de theaters met de voorstelling “Tranen van Geluk”. Samen met zijn amateurvoetbalvereniging hebben ze onder de groepsnaam "FC De Buurt" een EK 2008 liedje uitgebracht getiteld “De Twaalfde Man”.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.