Ricky Koole

Ricky Koole (Delft, 11-09-1972) is actrice en zangeres. In 1995 studeerde zij af aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Sindsdien speelt ze in verschillende theatervoorstellingen en films. Ze maakt eigen muziektheatervoorstellingen en bracht zes cd’s uit: ‘No Use Crying’ (2013), ‘Wind om het huis’ (2011), ‘To the heartland’ (2010), ‘Harmonium Live’ (2009), ‘Ricky Koole’ (2007) en ‘Who’s Suzy?’ (2004).

Ze werd verschillende malen genomineerd voor prijzen als het Gouden Kalf (voor haar rollen in Sonny Boy, Lek, De Jurk, Ochtendzwemmers en De Kersenpluk).

Ze speelde afgelopen jaren de vrouwelijke hoofdrol in de Speelfilm Sonny Boy, één van de hoofdrollen in Verborgen Gebreken (Noor Rademaker), een NET5 drama-serie. Ze maakte samen met Leo Blokhuis de muziekvoorstellingen Harmonium, Laagland en Buitenstaanders. Samen brachten ze daarbij verzamelcd’s uit. En ze maakte met haar band een solo-voorstelling ‘Rain Steam and Speed’.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.