Femke Swart

Femke studeerde in 2008 af aan de MusicAllFactory in Tilburg. Tijdens die opleiding was zij ook als contractstudent verbonden aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. In 2009 startte ze daar de opleiding Master of Music richting Muziektheater, met als minor ‘docent zang’. In 2011 sloot ze haar Master succesvol af met de voorstelling ‘Ik zal er zijn’. Ook volgde ze Level 1 en 2 van Estill Voice Training (EVT) in Rotterdam en diverse workshops in Complete Vocal Technique (CVT).

Femke was te zien in verschillende musicals waaronder Cabaret (frau Kost & Lulu), Nine (Claudia), Van Duytschen Bloet (Marijke – M-lab productie) en als soliste in de zelf geschreven voorstellingen Leef!, Salomé, Cash & Carter en Ik zal er zijn.

Samen met Quirine Smit is Femke eigenaar van Dan Tien in de Lucht, een kleinkunst theater groep die hard aan de weg timmert. In 2015 wonnen zij de jury- en publieksprijs van het Utrechts Kleinkunst Festival. Momenteel spelen zij samen met Marit Thus en Ingrid van den Nieuwenhuizen de voorstelling ‘En dan zet ik me af’ in theaters in Nederland en schrijven ze aan een nieuwe voorstelling. Naar verwachting is deze in het najaar van 2015 te zien.

Naast Dan Tien in de Lucht is ze werkzaam als vocal coach en geeft ze workshops op het gebied van stemgebruik en tekst & vocale interpretatie.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.