Jan Elbertse

Jan Elbertse (Soest, 3 februari 1955) is een Nederlands acteur.

Elbertse volgde een decorateursopleiding en ging in 1974 naar de Kleinkunstakademie. Hij won in 1977 de J.L. Pisuisseprijs. Tot zijn eindexamen in 1979 maakte hij deel uit van Cabaret Vangrail. Daarna werkte hij mee aan muzikale theaterproducties. Voor de Nederlandse Schooltelevisie presenteerde hij het programma “Mensen bekijken”. Acteren en zingen deed hij in toneel-, cabaret-, musicalvoorstellingen als “Geboren Vrienden/Blood Brothers” van Tsjechov. Ook speelde Elbertse rollen in t.v.stukken/series.

Vijftien jaar lang was hij lid van jeudtheater Mevrouw Smit (“De Papegaaiejas”, “Moeder in de Wolken”). Ook werkte hij negen jaar lang als maker van hoorspelen voor KRO-radio (“Hurrie-Up” en “Heksennest”). Hij schreef voor de KRO tv-serie Valkennest acht afleveringen, en acteerde daar ook zelf in. Jan Elbertse geeft trainingen en visualisaties voor bedrijven en presenteerde t.v.-programma’s bij de NOT en de RVU. Later werd het nasynchroniseren van animatiefilms en computerspellen een groter deel van zijn werk.

Jan speelde in seizoen 2016-2017 in de groep Marjan Berk, Jan Elbertse & Jelke Smit.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.