Renée van Wegberg

Zangeres en musicalactrice Renée van wegberg is geboren en getogen in het Limburgse Horst.

Na het VWO begon ze haar studie aan muziektheateracademie aan het Rotterdams conservatorium. Hier volgde ze zang-, dans- en spellessen en workshops bij diverse gerenommeerde docenten, waaronder zangdocent Alberto ter Doest, Barbara Duijfjes, Vincent van Warmerdam, Frans Ehlhart en Mary Hammond. In 2007 studeerde ze af met haar eigen theatervoorstelling “Glory and Consequence”.

Op zestienjarige leeftijd zet ze een van haar belangrijkste eerste stappen op het podium door in de finale te komen van Henny Huisman’s Soundmixshow, met haar imitatie van Celine Dion. In 2004 won Renée het tv-programma AVRO’s Sterrenjacht en won de titel: hét zang en dans multi-talent van Nederland, en daarmee een hoofdrol in een Joop van den Ende Theaterproductie en een studiereis naar New York. In 2005 zong ze samen met Dennis ten Vergert een zelfgeschreven duet “One Look” in de finale van het Nationale Songfestival.

Dit seizoen (2013/2014) zal Renée te zien zijn in het toneelstuk ‘De Man Die Het Wist’, de hilarische Hommage aan Hitcock, in de rockmusical Tick Tick Boom!, en versterkt zij wederom de vrouwencast van de Vagina Monologen.

In 2006 was ze solist in het musical spektakel “Musicals in Ahoy” en daarop volgde haar eerste hoofdrol als Grace Farrell in de musical “Annie”.
In 2008 ging ze naar Keulen om de Duitse cast van “We Will Rock You” te versterken en vertolkte regelmatig de rol van Ozzy. Einde van dat jaar keerde ze terug naar Nederland voor haar doorbraak in de Nederlandse musicalwereld, de rol van Vertelster in de musical “Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat”. Voor deze rol werd ze genomineerd voor een Johnny Kraaijkamp Musical Award voor “Beste Vrouwelijke hoofdrol in een Grote Productie”
In 2010 kon ze, na de vocaal uitdagende rol van de vertelster, een andere kant van zichzelf laten zien door de komische rol van Lot Kleinhart in “Urinetown” te spelen.
Het jaar daarna, in 2011, ging een langgekoesterde wens in vervulling toen ze de alternate werd voor de felbegeerde rol van Elphaba, de groene heks, in de hitmusical “Wicked”.
Naast haar werkzaamheden in “Wicked” was ze maart 2012 soliste in “Musical Classics” wederom in Ahoy, en speelde ze in de nazomer in de “Vagina Monologen”.

Renée treedt veel op met orkesten en bands. Ze was eerder solist bij het 25-jarig jubileumconcert voor Koningin Beatrix, toerde ze door China met het orkest Symphonic Impulse, verleende haar medewerking aan een Hommage aan Annie M.G. Schmidt in het M-Lab theater in Amsterdam en trad ze op op de Uitmarkt en het Musical Awards Gala van 2008, 2009 en 2010. Verder treedt ze op met band en zingt dan haar eigen nummers.

Renée schrijft haar eigen werk en is ze te horen op meerdere cd’s en singles, waaronder “Superguppie Zingt” (een project van componist Edwin Schimscheimer en schrijver Edward van de Vendel), op haar eigen EP “You’ll Find Me” en haar kerstsingel “On Christmas Day” (i.s.m. componist Egbert Derix). Begin 2012 neemt ze de single “Zo’n Verhaal” op met de Letse zanger Lauris Reiniks, waarvan ook de Engele versie “Is It You” is gemaakt.

Verder leent Renée haar stem aan verschillende tekenfilms, commercials, computergames en leaders. Zo is Renée te horen in de vernieuwde jingles van de radiozender L1, zit haar stem in de Haribo commercial en is ze te horen in o.a. I.N.K., Bliksemschutters en Inazuma Eleven die te zien zijn op Nickelodeon en Z@ppelin.

Sinds juni 2013 heeft Renée zich aangesloten bij Vocal Center als Vocal Coach.

Speelde in seizoen 2016-2017 in Op een mooie pinksterdag.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.