André Manuel

André Manuel brengt persoonlijk geëngageerd cabaret. Hij vraagt zich af hoe het komt dat mensen tot de gruwelijkheden in staat zijn, waarover we dagelijks horen. Door het publiek te confronteren met de ernstige feiten (Palestijnse bomaanslagen, modieuze moorden in België, sexuele uitspattingen) laat hij zien waarom het leven voor hem toch de moeite waard is. Manuel gaat een interactief spel aan met publiek dat vrijblijvend amusement verwacht. Voor wie André Manuel wil begrijpen is dit topamusement.

Met minstens zoveel passie en overgave als in zijn theaterprogramma's, was André zingezang-schrijver in de door hem bij elkaar gebrachte band Krang. Na hun laatste cd, die in april 2004 verscheen, is de band uit elkaar gegaan. De groep maakte Nederlandstalige muziek die niet Nederlandstalig klinkt. De teksten zijn overduidelijk onvervalst van Manuel. In de verte hoor je soms inspirator Tom Waits meeklinken.

Eerder speelde hij met de band Fratsen. Van beide bands zijn cd`s verschenen.

Andre's huidige band heet De Ketterse Fanfare, met wie hij eerder de cd's 'Op verzoek van de goden' en 'TJUUP' opnam.

In 2003 wint hij met 'Sleet' (zijn achtste programma sinds 1990) de Neerlands Hoop, de prijs voor de cabaretier met een opvallend programma of een cabaretier die een opvallende ontwikkeling heeft doorgemaakt. In 2005 volgt voor 'Lazarus' een nominatie voor de Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende voorstelling van het seizoen.

André Manuel was tussen 2003 en 2010 vaste columnist in het radioprogramma De Andere Wereld van de IKON.

In 2011 heeft André Manuel een column in FNV-B Magazine.

Speelde een voorstelling met Geert Hautekiet.
Speelde in Goeie Tukkers zijn geen Motherf*ckers.

Bibliografie:

2004: "Het tragische einde van de Nederlander, zoals wij hem kennen"
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.