Tim Teunissen

Tim Teunissen is acteur. Hij studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie.

Tijdens zijn opleiding speelde hij onder andere in de voorstelling De Drie Zusters in Bergen aan Zee (2013) onder regie van Hans Man in ’t Veld, die hij tevens hielp bewerken. Verder was hij zien in de Engelstalige educatie-voorstelling Scars bij Theater Utrecht (2013) en Afterparty bij Hummelinck Stuurman Theaterbureau (2014). Samen met Merel Baldé maakte hij een eigen vertaling/bewerking van Schnitzler’s 'Komödie der Verführung' getiteld Schuinsmarcheerders, waar hij ook in speelde, onder regie van Paul Knieriem.

Na zijn studie speelde hij in de werk-voorstelling Bij Nader Inzien onder regie van Ger Thijs (2014) en deed hij meerdere projecten op de regieopleiding, waar hij onder andere de rol van Creon vertolkte in Jean Anouilh’s Antigone.

Tim maakt zijn speelfilmdebuut in de boekverfilming van De Helleveeg (verwacht in 2016) geregisseerd door André van Duren, waarin hij de rol van Peer Portier speelt. Verder was hij op tv te zien in Het Klokhuis en deed hij meerder projecten op de filmacademie.

Naast acteren schrijft Tim theaterteksten en scripts. Zo schreef hij bijvoorbeeld zijn eigen solo-voorstelling Vluchten Kan Altijd (eindregie Pepijn Schoneveld), waarmee hij in de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2015 stond en door het land tourde.

Ook is hij mede oprichter van Theatergroep Het Imperium wat in 2015 debuteert met het project Radio Nimmerdal, een live uitgevoerd hoorspel in theaterzalen.

Vanaf augustus 2015 vertolkt Tim de rol van Peter Schiff in de voorstelling ANNE van Theu Boermans.

Speelde met Merel Baldé een combinatievoorstelling in seizoen 2018-2019.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.