Jeroen van Merwijk

Jeroen van Merwijk werd helaas niet geboren in de achttiende eeuw, maar in de twintigste en wel op 11 juli 1955. Tweelingbroer. Kleuterschool, lagere school, gymnasium, dat soort dingen. Niks bijzonders. Studie Nederlands aan de Gemeentelijke Universiteit van Amsterdam. Kandidaatsexamen, daarna gestopt. Vanaf 1978 studie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Afdeling schilderen. In 1983 cum laude geslaagd. Niks bijzonders. Vanaf 1978 was hij actief bij de KRO radio en later bij zo’n beetje alle omroepen.

Jeroen van Merwijk speelde van 2014-2016 met Harrie Jekkers een voorstelling.

2009
Expositie Maastricht
Theatertournee Graag meneer Van Merwijk!

2008
Theatervoorstelling Bende van Vier met Maarten van Roozendaal, Theo Nijland, Kees Torn en Jeroen van Merwijk
Theatertournee Graag meneer Van Merwijk!

2007
Release rockcd Vrij!
Theatertournee Graag meneer Van Merwijk!
Expositie van de Groep Malfet in Pulchri Studio in Den Haag (2 t/m 24 juni). Jeroen is de spreekbuis van deze Absordasties Rejielasten.
Uitgave cd Dat kunnen alleen de héle groten

2006
reprise theatertournee Dat kunnen alleen de héle groten
Annie M.G. Schmidtprijs 2005 – de prijs voor het beste theaterlied – Dat vinden jongens leuk
Theatertournee Dat kunnen alleen de héle groten
expositie in Schouwburg Odeon in Zwolle. Tekeningen in gemengde techniek op papier.

2005
Theatertournee/reprise met Ik ben blij dat ik mezelf niet ben
Theatertournee met Dat kunnen alleen de héle groten
Uitgave boek columns voor UN: Dit lees je nooit
Uitgave cd Even iemand doodslaan

2004
Theatertournee met Ik ben blij dat ik mezelf niet ben
Voorbereiden en schrijven zes nieuwe televisieafleveringen Beter van Niet
Uitgave boek (niet de) West Side Story
Vaste columnist bij Utrechts Nieuwsblad
Exposities illustraties bij de West Side Story in diverse theaters in het land

2003
Theatertournee als verteller van de latin jazzversie van de West Side Story, samen met de latin jazzband Nueva Manteca
Afronding theatertournee met soloprogramma Uw betrouwbare partner in cabaret
Bedenker en schrijver van zesdelige RVU televisieserie Beter van Niet, met in de hoofdrol Erik van Muiswinkel als God de Vader
Samenstelling en eindredactie cursusboek bij de televisieserie Mannen voor Vrouwen
Illustreren West Side Story en voorbereiden luxe editie (niet de) West Side Story (in eigen beheer, niet in de handel)
Schilderijenserie Niet bestaande dieren
Voorbereiding en presentatie televisieprogramma Jaaroverzicht voor de Vrouw
Schrijven nieuw theaterprogramma Ik ben blij dat ik mezelf niet ben
Release cd Ik ben een vrouw

2002
Expositie olieverfschilderijenserie Christenhonden in Pulchri Studio Den Haag
Theatertournee met soloprogramma Uw betrouwbare partner in cabaret
Voorbereiding en presentatie zes afleveringen van televisiecursus Mannen voor Vrouwen (RVU)
Voorbereiding en presentatie Jaaroverzicht voor de Vrouw (RVU)

1999
Uitgave Wat zijn de vrouwen groot liedteksten Nijgh en Van Ditmar
Theatertournee met Bavo Galama: De omgekeerde wereld

Bibliografie:

1991: “Knap stom. Over nitwits & allesweters”
1995: “Zelf kinderen nemen : een basiscursus voor beginners”
1999: “Wat zijn de vrouwen groot”
2003: “Mannen voor Vrouwen”
2005: “Dit lees je nooit”
2011: ” Meneer Van Merwijks laatste woord over kunst & cultuur”

Discografie:

1992: “Geef mij mijn sperma terug” (cd)
1994: “Van Merwijk goes the Blauwe Zaal” (cd)
1996: “Van Merwijk legt het nog een keer uit” (cd)
1998: “Zelfportret met Elektrische gitaar”(cd)
2004: “Ik ben een vrouw”(cd)

Onder het pseudoniem Malfet exposeert Jeroen ook regelmatig.





Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.