Andreas Suntrop

Andreas Suntrop (1966) studeerde jazz/lichte muziek aan het Rotterdams Conservatorium bij Joe Pass, Jim Hall, Klaus Flenter en Ben de Bruyn. Hij speelt in verschillende Jazz-formaties, waaronder New Niks, het Jasper le Clercq 4, Busy, Busy, Busy, Polder, GAP, het Elizabeth Simonian 5, met singer songwriter Vera v.d. Poel, in het Tango trio Capital Tango en een Tom-Waits muziektheater-programma met The More The Mary. Daarnaast vormt hij samen met Gabby Bakker en Keimpe de Jong muziek+verhalen-trio Brock. Naast composities voor verschillende muziekformaties schrijft en speelt hij ook voor en in het theater. Hij werkte o.a voor het RO theater, Stichting De Rotterdam Connectie, theatergroep Aluin, Growing Up In Public.

Samen met John Buijsman en Keimpe de Jong maakte hij de afgelopen 5 jaar verschillende muziektheatervoorstellingen, waaronder Een Nacht uit het leven van de stad, Public Animal, Buk, de Broekneus, Het Misverstandt, Hark en Sleg, Het uur van het konijn en Het alziend oor. Met actrice Daphne de Bruin en regisseur Paul Feld maakte Andreas de voorstellingen The bitch, in bed with Macbeth en Mrs God.

Verder werkt(e) Andreas met onder anderen Carel Kraayenhof, Eric Vloeimans, Pieter de Mast, Keimpe de Jong, John Buijsman, Mimezine, Oene van Geel, Arend Niks, Mijke Loeven, Vera van der Poel, Elizabeth Simonian, Maarten Ornstein, en Zapp4.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.