Maarten Hennis

Ik ben op 2 december 1967 op tweede Weteringdwarsstraat in Amsterdam twee hoog achter geboren. Na vele omzwervingen in en later rond Amsterdam ben ik verhuisd naar de zonovergoten westelijke buitengrens van het vasteland van Europa op deze breedtegraad; Noordwijk aan Zee.
Hier loop ik dagelijks met mijn hardloopschoenen, paard of hond over het strand en door de duinen totdat ik eindelijk weer in de auto mag stappen om datgene te doen wat ik het liefst doe. Optreden.

Hoewel ik het leuk vind om de voorstelling met z'n vieren te bedenken, te maken (wij drie plus regisseur) en te repeteren, gaat er niets boven het spelen zelf. Mijn grootste kracht op het podium met NS! is wel het improviseren. Als er iets mis gaat of we raken op een dwaalspoor omdat we elkaar aan het uitdagen zijn voel ik me als een vis in het water. Verder doe ik voor NS! de productie van de voorstellingen. Dat lijkt nog het meest op werk, maar is ook prima te doen omdat ik weet dat het de voorstellingen ten goede komt.

Begin 2010 ben ik weer gaan studeren; Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit in Amsterdam. Waarom? Geen idee, maar ik vind het geweldig. Er gaat weer een hele nieuwe wereld voor me open door de stof, professoren en de medestudenten. In de zomer 2011 haalde ik mijn propedeuse en nu nog maar een paar jaar(?)

Verkorte CV: Zie CV Niet Schieten! gespeeld in o.a. Rozengeur en Wodkalime, Samen, Man en Paard en Snuf de Hond. Verder in heel veel reclames.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.