Erik Jobben

Erik Jobben (11 februari 1965) is een Nederlandse cabaretier. Samen met Maarten Hennis en Arend Edel vormde hij de cabaretgroep Niet Schieten!.

Het trio won in 1994 het Cameretten met zowel de jury- als de publieksprijs, hij ontmoette Maarten en Arend bij de basketbalvereniging, uiteindelijk leidde dit tot vriendschap. In 1991 besloten zij om de cabaretgroep Niet Schieten! op te zetten.

Jobben schrijft ook veel teksten voor anderen (onder andere voor het KRO programma Ook dat nog, voor de kluchten van Onno Innemee en voor Boobytrap) Erik speelde in diverse tv-commercials en televisieseries (o.a. Klein Holland, Van God Los). In 2012 speelde Erik in de bioscoopfilm Plan C, van regisseur Max Porcelijn. Tegenwoordig is Erik ook actief als stemacteur voor commercials, documentaires, leesboeken en animatie.

In februari 2015 bracht hij zijn solo CD "Love is Liefde" uit, met daarop Engelstalige nummers die naar het Nederlands zijn "vertaald".

Vanaf januari 2016 is Erik Jobben directeur van Podiumorganisatie Haarlemmermeer. Hieronder vallen schouwburg De Meerse, poppodium Duycker en Artquake.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.