Kees van Amstel

Kees van Amstel (1965) heeft het podium pas laat in zijn leven ontdekt. In 2002 stapte hij voor het eerst een stand-up podium op, eigenlijk als therapie voor een mislukte relatie. De bedoeling was om twee keer op te treden en dan weer met stille trom te verdwijnen maar 3 maanden later werd hij tot zijn verbazing aangenomen bij Comedytrain, het stand-up comedy gezelschap opgericht door Raoul Heertje.

Nu speelt hij regelmatig als comedian in het vaste honk van Comedytrain, Toomler in Amsterdam, en verder in de rest van Nederland met de theatertour van Comedytrain. In 2007 en in 2009 speelde hij in een 'sell-out show' op het Fringe Festival in Edinburgh onder de paraplu van the Amsterdam Underground Comedy Collective. In seizoen 2008-2009 zet hij zijn eerste schreden op het cabaretpad met het korte programma 'Opkroppen' in de Cabarestafette en in dubbel optredens met cabaretier Eric van Sauers.

In seizoen 2009-2010 komt het eerste avondvullende programma "Hoe word ik gelukkiger dan mijn buurman (zonder dat het veel kost)". Hij maakt deze voorstelling samen met Rob Urgert (bekend van o.a. het VARA tv programma "Onder de Tram" en de opvolger daarvan "Tussen de Oren" (NET 5) en de theatervoorstelling 'spoedcursus Humor'.In seizoen 2010-2011 volgt een reprise.

In het voorjaar van 2010 speelt hij mee met het Zuidelijk Toneel in het toneelstuk 'Stand-Up', gebaseerd op het toneelstuk 'Comedians' van Trevor Griffiths, geschreven door Sander van Opzeeland, onder regie van Matthijs Rumke.

Verder was hij van 2003 tot en met 2009 vast lid van het cabaret-team van Spijkers met Koppen, het populaire VARA-programma op Radio 2. Op televisie was hij te zien in korte sketches bij Jokebox (Lachzalf)(BNN), Koefnoen (AVRO), Onder de Tram (VARA) en de Daily Show NL(Comedy Central). Hij was in 2004 te gast in het programma de Bridget Triangle, uitgezonden door BNN, in 2006 in Het Grootste Taboe (KRO)en in 2010 in de programma's Comedy Corner (VARA) en De Bubbel (BNN).

Naast zijn optreden schreef hij columns voor het Algemeen Dagblad en diverse andere bladen en verder leverde hij in seizoen 2005 ook tekstbijdragen aan het programma Koefnoen. Hij schreef en schrijft teksten voor televisieprogramma's als Dit Was Het Nieuws (TROS/RTL), Onder de Tram (VARA), Jansen op Jacht (VARA), Tussen de Oren (NET5), Q-Music en voor Dit Was Het Nieuws (TROS/RTL)doet hij ook de redactie.

Ook schreef Kees mee aan het eerste Correspondents Dinner in 2016, gegeven door premier Mark Rutte. Op dit moment leest elke week een column in het programma de Nieuws BV op vrijdag op Radio 1.

"Zelfs wanneer hij geen grap vertelt, boeiend om naar te luisteren" - NRC Handelsblad

"Kees van Amstel heeft een droogkomische uitstraling, zijn verhaal sloeg duidelijk aan..." - Leeuwarder Courant

"Een hilarische act, getuigt van knap improvisatie vermogen" - De Gelderlander "Hilarische act, zou vaker Gouda mogen aandoen." - Goudsche Courant

"Cynicus over zijn eigen leven." - Antilliaans Dagblad

"One of the most likeable of the bunch was Kees van Amstel" - Daily Record The Times, over o.a. Kees (Fringe Festival Edinburgh) " Brilliant"


TV
-Dit Was Het Nieuws (RTL4)
-Onder de Tram (VARA)
-Koefnoen (AVRO)
-Panache (VARA)
-The Daily Show NL (Comedy Central)
-Tussen de Oren (NET 5)
-Volgende Week (RTL 4)

Radio
-Spijkers met Koppen (VARA)
-Vrijdagmiddag Live (AVRO)
-Q-Music

Toneel
-Het Zuidelijk Toneel

DVD
-Comedytrain presenteert…2
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.