Gijs Groenteman

Gijs Groenteman (Amsterdam, 29 januari 1974) is een Nederlands schrijver, presentator en journalist.

Hij presenteerde wekelijks het radioprogramma Cantina voor de VPRO op Radio 6. Hij schreef drie boeken: De Willem Ruis Show over Willem Ruis, Ischa, verhalen van vrienden, verwanten en vrouwen over Ischa Meijer en Veertig jaar topamusement door de ogen van Guus Verstraete over Guus Verstraete.

Hij is de zoon van Hanneke Groenteman. Na het Barlaeus Gymnasium in Amsterdam ging hij werken als redacteur voor Laat de Leeuw, vervolgens als programmamaker bij de VPRO-radio, waar hij samenwerkte met Teun van de Keuken. Anno 2007 is Groenteman, naast presentator van Cantina, vaste medewerker van VARA TV Magazine, Desmet Live met Theodor Holman en eindredacteur van Šimek 's nachts. In 2016 begon hij met de De Grote Harry Bannink Podcast, waarin hij mensen interviewt die met de Nederlandse componist Harry Bannink werkten. De Grote Harry Bannink Podcast On Tour is een theatershow waarin hij sinds september 2018, samen met pianist Dick van der Stoep en zanger Frank Groothof, herinneringen ophaalt aan het oeuvre van Harry Bannink.

Groenteman heeft een relatie met Aaf Brandt Corstius, met wie hij sinds 12 december 2009 een zoon en sinds 5 januari 2011 een dochter heeft. In 2017 is hij getrouwd.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.