Marcel Harteveld

Marcel Harteveld is een Haagse zanger en cabaretier, wonende in Amsterdam. In 2010 studeert hij af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie.

Cabaretier
Al sinds zijn opleiding maakt Marcel samen met Johan Fretz cabaret onder de naam “De Gebroeders Harteveld & Fretz”. Momenteel touren zij met hun tweede avondvullende programma, ook genaamd De Gebroeders Harteveld & Fretz, door het land.

Zanger
Samen met Johan bracht Marcel eerder de single Rokjesdag uit, een ode aan de lente. De single wordt een bescheiden hit op Youtube en helpt een hoop mensen vrolijk de winter uit. Later verschijnt er nog een EP Onderweg, met liedjes uit hun gelijknamige programma.
Daarnaast was hij kandidaat in het tweede seizoen van De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Met het nummer Ik Kom Eraan wordt hij weliswaar uitgeschakeld in de eerste ronde, maar wordt na de uitzending nog zo’n 150.000x bekeken op YouTube.
In september 2015 verschijnt Marcel zijn eerste album, getiteld Haat/Liefde. Op deze intieme, akoestische plaat, probeert hij in een keer, en in 14 liedjes, af te rekenen met alles wat hij over de liefde te zeggen heeft.
Marcel Harteveld was kandidaat bij De Beste Singer-songwriter van Nederland.

Acteren
Sinds het tweede seizoen speelt Marcel in de SBS-serie Danni Lowinski de rol van fietsenmaker Jeroen Swinkels. Vanaf volgend jaar April start het uitzenden van alweer het vierde seizoen. De laatste twee jaar speelde hij één van de hoofdrollen in Soldaat van Oranje – De Musical.

Eerder was Marcel te zien in reclames voor Fisherman’s Friend, en was zijn stem te horen in radiocampagnes van Mercedes, KPN, Oxfam Novib, de Staatsloterij en vele anderen.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.