Pim Muda

Pim Muda (Groningen, 11 maart 1978) is een Nederlands acteur die deel uitmaakt van De Ashton Brothers.

Pim Muda woonde gedurende zijn jonge jaren in Haren.

Van 1996 en 2000 volgde hij een opleiding aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Op de academie ontmoette hij Pepijn Gunneweg, Joost Spijkers en Friso van Vemde Oudejans, met wie hij een eindejaarsvoorstelling uitvoerde. Vervolgens maakte hij met deze drie nog vele nieuwe acts. Deze werden na de Kleinkunstacademie samengebracht in een avondvullende show: “De tragiek van de onderman”. Met dat programma ging het viertal in 2001 in première als De Ashton Brothers. In 2005 volgde een tweede programma, “Ballyhoo” (Johan Kaartprijs, en Dirk Witte Prijs) en in 2008 de derde show: “Charlatans, een medicine show”. De drie programma’s verwijzen sterk naar het variététheater. Het viertal is ook succesvol in het buitenland, en speelde in onder andere, Spanje, Canada, Zwitserland, Letland, en een maand op het befaamde Fringe Festival in Edinburgh, Schotland. Ook begeleidden de Brothers Willem Alexander en Máxima op hun reis naar Slovenië, in 2007.

Hij heeft gastrollen gespeeld in series als “Baantjer”, “Spangen”, “Russen”, “de Band”, “het Sinterklaasjournaal”, “S1ngle”, “Flikken Maastricht”, “Verborgen gebreken”, “Jiskefet” en in films zoals: “In Oranje” en “Nachtwacht”. Daarnaast heet hij stemmen ingesproken in vele tekenfilms en series, zoals “Yu-gi-oh”, “Pokemon”, “Angela Anaconda”, “Rocket Power”, ‘Atomic Betty”, “Casey Jones in Teenage Mutant Ninja Turtles” en “Loogie in Get Ed” en de spelcomputerspellen van “Harry Potter” en “Heavy Rain”.

In 2010 was Muda wekelijks op tv te zien als vaste teamcaptain van het programma KRO “Hints”. Ook verleende hij zijn medewerking aan het hoorspel “De Moker”.

Vanaf 20 december 2010 was Muda dagelijks te zien in de AVRO-Serie “De avonturen van Kruimeltje”, waarin hij de rol van Baas Wilkes vertolkt. Ook was hij te zien in de kinderfilm “Dolfje Weerwolfje”.

Eind 2013 bracht hij een Kerst-EP uit. In 2015 begon Muda met de voorbereidingen voor een nieuwe Ashton Show en is op televisie te zien als presentator van het consumentenprogramma ‘Koopkracht’ op RTV Utrecht en in het RTL 5-programma ‘Foute Vrienden’.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.