Derek Otte

Derek Otte (Rotterdam, 1988) schrijft versjes, verhalen en spoken word. Zijn spitsvondige pen kenmerkt zich door de uitdagende combinatie van toegankelijkheid en gelaagdheid. Liefde die niet helemaal lukken wil en het reilen en zeilen van de grote stad, vormen belangrijke thema’s in zijn werk. Hierbij wisselen scherpte, openhartigheid en humor elkaar in rap tempo af.

In 2010 begon de ex-stotteraar na twee mislukte studies met het voordragen van teksten die hij jarenlang voor zich had gehouden. Al gauw won hij een wedstrijd van podium/ radioprogramma SPOKEN en hierna kwamen er meer verzoeken om op te treden. Sinds 2012 bekwaamt Derek zich in wrap ups: het ter plekke meeschrijven met evenementen om die vervolgens rijmend af te sluiten.

Dit talent werd opgemerkt door radiozender FunX, waar Derek van 2013 tot en met 2017 huisdichter van het programma CritiX was. Dagelijks vatte hij de maatschappelijke discussies in deze show samen in rake teksten. Tussentijds debuteerde hij met zijn dichtbundel Regelgeving (uitgeverij Rorschach), die in 2017 werd opgevolgd door TOFLOF. In datzelfde jaar werd Derek verkozen en benoemd tot stadsdichter van Rotterdam (voor 2017 en 2018).

Ervaring met schrijven en spreken, deed Derek o.a. op door optredens in zowel Nederland als Vlaanderen. Zo maakte zijn werk eerder indruk op bijvoorbeeld ‘Nuff Said, Woorden Worden Zinnen en Mensen Zeggen Dingen. Partijen waar hij gedichten, spoken word, wrap ups en/of copy voor schreef, zijn ondermeer ASN Bank, Discovery Channel, Ben & Jerry’s en de KNVB. Op televisie was hij ondermeer te zien bij DWDD, Jinek, De Nachtzoen en Tims ^ Tent: maar dan in een bungalow.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.