Jeremy Baker

Jeremy Baker ('s-Hertogenbosch, 5 augustus 1968) is een Nederlands acteur, komiek, stemacteur, tekst- en scenarioschrijver en vertaler voor nasynchronisatie.

Hij is vooral bekend van het satirische programma Koefnoen waarvoor hij tekstschrijver is en enkele imitaties doet, waaronder paus Benedictus XVI en Anne Frank. De Koefnoensketches waarin hij als Nesrin 'stijl en klasse' bijbrengt aan 'sletjes' werden een YouTube-hit.

Baker volgde de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, waar hij in 1991 met de Pisuisse-prijs werd onderscheiden. Hij speelde mee in Belle van Zuylen - Madame de Charrière (1993) en in de rol van medeleerling in Richting Engeland (1993).

Als stemacteur is hij onder meer te horen in de televisieseries Titeuf, What's With Andy en All Grown Up!, en in films als Finding Nemo en The Chronicles Of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe.

Baker schreef liedteksten voor verschillende artiesten, bijvoorbeeld Adèle Bloemendaal, Loïs Lane, Willeke Alberti en Paul de Leeuw. Hij schreef onder andere het scenario voor de film Fidessa.

In 2015 en 2016 staat Jeremy Baker in de theaters in de musical Robert Long. Hij speelt de rol van Leen Jongewaard naast Paul Groot die Robert Long vertolkt. In 2016 vertaalde en speelde hij tevens in de musical Into the Woods.

In 2019 vertolkte hij de rol van de gijzelaar Gier in de televisieserie De club van lelijke kinderen: De staatsgreep.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.