Annemieke Elstak-van der Linde

nnemieke werd geboren op 3 juni 1987 in Numansdorp. Vanaf haar achtste speelde ze bij jeugdtheater Hofplein. Toen ze zestien werd, ging ze naar de landelijke oriëntatiecursus theaterscholen (LOT) in Den Haag. Ze was vastbesloten na haar opleiding naar de Theaterschool te gaan. Ze behaalde haar HAVO-diploma, maar de theaterscholen vonden haar nog iets te jong om te starten. Daarom volgde ze de éénjarige fulltime vooropleiding Theater aan het Koning Willem I-college in Den Bosch. Tegelijkertijd speelde ze haar eerste professionele voorstelling ‘Boys and Girls’ bij het Onafhankelijk Toneel (OT).

Tijdens haar vooropleiding kwam ze erachter dat ze naast het uitvoeren ook het maken ambieerde. Ze kreeg de kans om als regie-assistente bij de jongerentheatergroep Young Stage van de SKVR in Rotterdam aan de slag te gaan. In de jaren die volgden, ontwikkelde zij zichzelf als docent en maker en gaf ze les aan zowel jonge alsook volwassen amateurs. Tevens speelde zij in verschillende projecten van Theatergroep Rotjong en het RO Theater.

Op negentienjarige leeftijd verhuisde ze naar Rotterdam en een jaar later werd zij toegelaten tot de opleiding docerend maker aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). Na haar opleiding bleef Annemieke ook werkzaam als actrice. Ze kreeg een contract aangeboden bij Theatergroep Siberia waar zij in diverse voorstellingen speelde. In 2010 richtte ze samen met een vriendin Theatergroep Mangrove op. Hiermee wilde zij theatervoorstellingen maken die toegankelijk waren voor een breed publiek en jongeren aanspraken. Tevens startte Annemieke in 2010 met de éénjarige acteeropleiding De Jaargang van Kemna Casting, waar zij werd getraind in o.a. camera-acteren en waar ze les kreeg van grote namen uit het vak.

In de jaren die volgden, speelde Annemieke diverse vaste en gastrollen in o.a. Mixed Up, Flikken Maastricht Celblok H en rond de kerst van 2017 in Het geheime dagboek van Hendrik Groen. In 2013 richtte ze samen met choreograaf Mitchell Amsterdam Jeugdproductiehuis Mangrove op, een talentontwikkelingsafdeling. Annemieke werd artistiek leider van zowel Theatergroep als Jeugdproductiehuis Mangrove. Sinds 2017 valt Jph Mangrove onder Theatergroep Mangrove.

Momenteel is zij druk met verschillende voorstellingen van Mangrove waar ze de regie voor haar rekening neemt of zelf speelt. Ook speelt ze voor o.a. Maas Theater en Dans en werkt ze als trainingsactrice.

Annemieke is getrouwd met cabaretier Aron Elstak in Rotterdam. Ze staan regelmatig samen op het toneel bij Theatergroep Mangrove waar ze ook beiden in het artistiek team zitten. Vanaf september 2020 gaan Aron en Annemieke het theater in met hun kleinkunstvoorstelling ‘OVERLIEVEN’.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.