Joost Spijkers

Joost Spijkers (Herkenbosch, 23 juni 1977) is een Nederlands acteur en zanger die deel uitmaakt van de Ashton Brothers.

Spijkers studeerde in 2000 af aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Op de academie ontmoette hij Pim Muda, Pepijn Gunneweg en Friso van Vemde Oudejans, met wie hij een eindejaarsvoorstelling uitvoerde. Vervolgens maakte hij met deze drie nog vele nieuwe acts. Deze werden na de Kleinkunstacademie samen gebracht in een avondvullende show: “De tragiek van de onderman”. Met dat programma ging het viertal in 2001 in première als de Ashton Brothers. In 2005 volgde een tweede programma, “Ballyhoo”, en in 2008 de derde show, “Charlatans: een medicine show”. De drie programma’s verwijzen sterk naar het variététheater. De Ashton Brothers spelen sindsdien in Nederland en in het buitenland voor uitverkochte zalen.

In oktober 2009 ging de voorstelling “Stampende Stilte” van het Internationaal Danstheater in première, een voorstelling die Spijkers samen met onder anderen zijn echtgenote had gemaakt. Naast theatermaker is Spijkers ook actief als regisseur, radiomaker en docent.

In 2011 was Spijkers te zien in het Sinterklaasjournaal als Pietje Paniek; hij nam deze rol eenmalig over van Jochem Myjer, die herstellende was van een ziekte.

In 2015 maakte Joost Spijkers zijn debuut als zanger. Samen met zijn 5 koppige band van wereldformaat gooide hij meteen hoge ogen en werd genomineerd voor de Annie M.G. Schmidt-prijs, het beste theaterlied van 2015.

En SPIJKERS gaat verder: nog rauwer, eerlijker en ontroerender.
SPIJKERS brengt Nederlandstalige muziek. Over vriendschap, vriendinnen, liefde, hartstocht, drank, en alledaagse dwaasheid. “Spannende en rauwe teksten zijn het. Het is indrukwekkend te zien hoe Spijkers zich in de muziek lijkt te verliezen. Elk lied speelt hij alsof het een scene is” schreef de pers n.a.v. De eerste voorstelling van SPIJKERS. En “Met gepassioneerde liefde voor alle vrouwen danst hij zich met zijn atletisch lijf in het zweet. Door de indrukwekkende en fysiek sterk aanwezige persoonlijkheid SPIJKERS kun je letterlijk niet om de man heen.”

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.