Izak Boom

Izak Boom (1965) is componist, multi-instrumentalist, liedschrijver, kunstschilder en muziekleraar. Hij speelt piano, gitaar, mandoline, 5 snarige banjo, accordeon, ukulele en percussie.

Hij werd geboren in Leerbroek als zoon van het kunstenaarsechtpaar Jan Boom en Annemarie Boom Molenaar. Toen hij zes jaar was begon hij met pianospelen. Rond zijn tiende leerden zijn broers hem gitaarspelen. Op zijn veertiende pakte hij de mandoline op en vanaf zijn zeventiende bespeelt hij de 5 snarige banjo in zowel ‘old-time clawhammer’- als ‘three finger picking bluegrass’ stijl. Al snel schreef hij zelf muziek en teksten.

Vanaf zijn veertiende begon hij met het maken van olieverfschilderijen.
Na aanvankelijk nog een tijd gewerkt te hebben als part-time basisschoolleerkracht, maakte Izak in 1998 de overstap naar full-time muzikant, toen hij in dienst trad van het Rotterdamse theaterduo de Berini’s. Hieronder vindt u een overzicht van zijn werk als theatermuzikant sinds die tijd.

Naast zijn theaterwerk in dienst van verschillende opdrachtgevers, speelt en maakt Izak eigen volwassen- en kindertheatervoorstellingen. O.a. met Mirjam van den Bogaard, onder de naam Boomgaard Theaterproducties, met zijn Nederlandstalige’roots’ snaren band Vals Plat, cabarettrio De Aimabele Schoften en als kleinkunstduo Boom & Soeters.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.