Audrey Bolder

www.harrykies.nl

Audrey Bolder en Victorine Plante studeerden af aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Zij stonden in verschillende schoolprodukties, onder regie van o.a. Porgy Franssen en Paul Feld.

Met hun eerste programma Wannabe behaalde het duo in 1998 de finale van het Leids Cabaret Festival.

Uit het Juryrapport Leids Cabaret Festival 1998

Het duo Bolder & Plante weet op een zeer aanstekelijke manier clowneske slapstick te combineren met slim dansant theater. Het is opvallend hoe ‘vrij’ het tweetal zich op het toneel beweegt, gekoppeld aan een enorme dosis energie en durf.
Bovendien is het in alle opzichten een echt duo, getuige de scherpe timing en de geroutineerde manier waarop de dames op elkaar inspelen. Daar komt bij dat het duo een enorm ‘speelplezier’ uitstraalt dat de performance iets onweerstaanbaars meegeeft.

Activiteiten:

Naast het cabaret zijn Victorine en Audrey ook in andere producties actief. Victorine speelde bij Growing Up in Public, was te zien in de televisiefilms ‘De Ziener’ en ‘Dichter op de Zeedijk’, en bouwde haar afstudeersolo voor kinderen ‘Zee vind jij mij groot’ uit, om daar nog een aantal keren mee te spelen. Tevens geeft zij af en toe cabaret workshops bij studentenverenigingen. Audrey speelde in haar afstudeerjaar een bijrol in de bioscoopfilm ‘Exit’. Na haar afstuderen speelde zij bij jeugdtheatergezelschappen het Syndicaat en Hesp theatermakers. In de zomer van 2002 stond zij samen met Eric Koller op festivals de Parade en de Karavaan met de voorstelling ‘Vrijgezellig’. In de zomer van 2004 zal Audrey weer op de Parade te zien zijn bij st. Ciggaar i.s.m. Het Tiende Gebod. Victorine en Audrey speelden beiden in de ‘Heilige Antonio’, een productie van Theatergroep Aluin. Tevens speelden zij beiden in de voorstelling ‘Kopstoot’ dat vorig seizoen met de Theatergroep Aluin door het land toerde.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.