Victorine Plante

Victorine Plante studeerde af aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Zij stond in verschillende schoolprodukties, onder regie van o.a. Porgy Franssen en Paul Feld. Ze bouwde haar afstudeersolo voor kinderen “Zee vind jij mij groot” uit om daar nog een aantal keren mee te spelen.

Zij maakte deel uit van het cabaretduo “Bolder & Plante”. Met hun eerste programma “Wannabe” van behaalden ze in 1998 de finale van het Leids Cabaret Festival.
Daarnaast is Victorine de afgelopen jaren te zien geweest bij Growing Up in Public, was ze te zien in de televisiefilms “De Ziener” en “Dichter op de Zeedijk” en speelde ze als actrice in “Kopstoot” en “De heilige Antonio” van Theatergroep Aluin. Tevens geeft zij af en toe cabaretworkshops bij studentenverenigingen.
Zij werkte als vertaalster en heeft vorig seizoen met groot succes haar regiedebuut “Brownbread” van de Ierse schrijver Roddy Doyle afgerond.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.