Roel C. Verburg

Roel C. Verburg is geboren in De Lier, getogen in Woerden en sinds de aanvang van zijn studie psychologie woonachtig in Amsterdam.

Roel zong en speelde vanaf zijn 17de jarenlang in allerlei bandjes om in 2000 voor het eerst solo als cabaretier het podium te bestijgen, hierbij zichzelf begeleidend op gitaar.

Oorspronkelijk speelde Roel nog voornamelijk als liedjeszanger, maar naarmate hij vaker optrad groeiden de aankondigingen van de liedjes uit tot op zich zelf staande verhalen. In 2002 werd Roel geselecteerd voor het prestigieuze Leids Cabaret Festival en kort daarna was hij te gast in het VARA TV programma “Kopspijkers” alwaar Roel zijn hilarische gave van het achterstevoren praten demonstreerde.

Om niet de hele tijd met z'n gitaar rond te moeten zeulen, ging Roel zich ook richten op stand-up comedy en werd in 2003 aangenomen als trainee van de Comedytrain. In 2004 studeerde Roel na 10 en een half jaar eindelijk af als drs. in de cognitieve psychologie met een scriptie over hersenprocessen en perceptie binnen 100 milliseconden.

Vastbesloten nooit meer iets met zijn studie te doen en alleen nog maar zoveel mogelijk te spelen ,heeft Roel al meer dan 500 optredens gedaan in de meest uiteenlopende plekken van Nederland en België: van studentenvereniging tot Tbs-kliniek, van braderie tot fancy fair, van jongerencentrum tot bejaardentehuis, van achterafzaaltje tot stadsschouwburg.

Het podium is van Roel C. laat daar geen misverstand over bestaan. Een krachtig en solide comedian met een originele invalshoek. Hij hoort in de vaste kern van de Comedy Explosion tot de experimentengroep. Op zoek naar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van stand-up. Ook hij speelde mee in het nooit uitgezonden televisieprogramma ‘Comedy On Drugs’. Hij is vaste gast in alle studentensociëteiten.

Als een van de weinige stand-up comedians van Nederland weet Roel C. Verburg stand-up comedy te combineren met muziek. Hij is bekend om zijn hilarische liedjes die hij onder andere in het televisieprogramma GUZMANIA ten gehore bracht. Spelend in stand-up comedygezelschap de Comedy Explosion en gewapend met zijn Flying V gitaar speelde Roel met groot succes in vele theaters en kroegen, maar ook op festivals als Mysteryland, De Zwarte Cross en Lowlands. En waar bij de meeste cabaretiers de liedjes altijd een rustpunt in de voorstelling vormen, gaan bij Roel de grappen in hoog tempo door. Roel C., gitaar op de rug en altijd inzetbaar!

In 2010 ging zijn eerste avondvullende cabaretprogramma in première getiteld “Roel C. Verburg – De Naam Zegt Het Al”. In 2012 bracht hij zijn eerste CD ‘Liedjes Voor De Kater’ uit die in Elsevier werd omschreven ‘In de traditie van Hans Dorrestijn met de muzikale kwaliteit van Spinvis’.

Op de radio was hij wekelijks te gast bij Giel Beelen in de Freaknacht en tegenwoordig speelt hij elke vrijdagochtend een liedje bij Jeroen van Inkel (Rinkeldekinkel) op Radio Veronica. Op TV trad hij oa op in Kopspijkers, Comedy Explosion, Tatatataal, Comedyclub Katendrecht en recent als vaste gast in Howard Komproe’s onelinerprogramma Padoem Patsss.

Hij speelde naast twee avondvullende theatertournees ook nog in ontelbaar veel kroegen, poppodia, theaters en concertzalen alsmede meerdere malen op festivals als de Zwarte Cross en Lowlands. Tevens is hij één van de vaste bespelers van het Comedy Café in Amsterdam.

Tot nu toe bracht hij twee CD’s uit ‘Liedjes Voor De Kater‘ en ‘Het Gele Album‘.

“Fucking grappig.” – Giel Beelen
“Liedjes in de traditie van Hans Dorrestijn, met de muzikale kwaliteit van Spinvis.” – Elsevier.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.