Olaf van de Ven

Bron: www.broodopdeplanken.nl
Bron: www.olafenjasper.nl

Olaf heeft ruim zijn halve leven in Brussel gewoond. Daar volgde hij een
theateropleiding aan de Kleine Academie. En toen, in 1998, had hij het opeens helemaal gehad met België. Hij kocht een treinkaartje naar Amsterdam, stopte wat essentiële spullen in een vuilniszak en repatrieerde (mooi woord). Olaf heeft ervaring met musical, theater en
klassieke zang, en dus zou hij best een respectabele carrière kunnen opbouwen. Maar hij wilde het liefst cabaret maken. Olaf vult het podium tot aan de laatste vierkante centimeter en hij heeft wat te melden. Of hij nu vertelt over zijn ervaringen met toeristen op rondvaartboten of zingt over de twijfel dat het misschien wel iets té goed met haar gaat, hij kijkt zijn publiek recht in de ogen en laat ze niet los. En hij ziet er fantastisch uit in een string.

Halve finalisten Cameretten 2004. Olaf van de Ven (30) en Jasper Smit (26) vormen sinds het najaar van 1998 een cabaretduo.

Jasper begon op zijn vijftiende met het schrijven van Engelstalige liedjes. Een combinatie van podiumangst en motorische gestoordheid maakte de uitvoering hiervan voor zowel het publiek als Jasper zelf een ‘interessante’ ervaring, maar lollig was het in ieder geval wel.

Olaf leerde Jasper ar-ti-cu-le-ren, een podiumstem ontwikkelen en zijn podiumangst overwinnen. Hij kwam achter zijn piano vandaan, vertelde een grap over een knaagdier, en iedereen moest lachen.

In hun derde avondvullende voorstelling vertellen ze vooral waar zij om moeten lachen. Vooral lachen om dingen als de verborgen gevaren van een hoepel (Warning! Choking hazard!), tips voor een goede relatie van de witte boekenmarkt (Ga naakt picknicken!) en voorgedrukte verjaarskaarten (95 jaar! Gefeliciteerd!). Kijk, je kan zeuren over dingen die vreemd zijn of niet kloppen, maar je kan er ook om lachen. Oftewel, geluk ligt in het midden.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.